Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προς κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρύων;

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Την άρση των νομικών εμποδίων και τη νομιμοποίηση της κλωνοποίησης ανθρώπινων εμβρύων με σκοπό τη μελέτη της δημιουργίας κυττάρων και ιστών ως μοσχεύματα, ενέκρινε χτες, όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, στο Λονδίνο η υπό την εποπτεία της βρετανικής κυβέρνησης επιτροπή ειδικών.

Ο επικεφαλής των βρετανών γενετιστών και άλλων επιστημόνων που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή βιοηθικής, Δρ Λίαμ Ντόναλσον, μιλώντας χτες σε ΜΜΕ και υποστήριξε ότι η κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρύων «θα ανοίξει το δρόμο σε νέες θεραπευτικές αγωγές», διευκρινίζοντας με κάθε σαφήνεια πως «θα απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας της κλωνοποίησης με σκοπό την αναπαραγωγή».

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ αποδέχτηκε την έκθεση συστάσεων και σχεδιάζει να υποβάλει στο Κοινοβούλιο σχετικό νομοσχέδιο, πιθανότατα μέσα στον ερχόμενο μήνα. Εάν η πρόταση της επιτροπής γίνει νομοσχέδιο και τελικώς ψηφιστεί, τότε η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου θα επιτρέπεται η κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρύων διάρκειας ζωής ορισμένων ημερών «για θεραπευτικούς σκοπούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ