Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Δράση ενάντια στο πετ κοκ

Αποφασισμένοι να συντονίσουν την αγωνιστική δράση τους ενάντια στην καύση του επικίνδυνου τοξικού υλικού πετ κοκ, από την κεραμοποιία «ΤΕΡΡΑ», είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της Λάρισας. Η οργή και η αγανάκτησή τους, για το πρόβλημα που τους «καίει» και αγωνίζονται για την επίλυσή του, «ξεχείλισαν» ύστερα και από την εκ νέου χορήγηση άδειας χρήσης του πετ κοκ, που δόθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης στους ιδιοκτήτες της κεραμοποιίας, για την επόμενη πενταετία.

Με τη χορήγηση της άδειας, που υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Σουφλιάς και Δ. Σιούφας, όχι μόνο δίνεται το ελεύθερο στην κεραμοποιία να χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη το καρκινογόνο υλικό, αλλά «ανοίγει» δρόμους για την ευρύτερη χρήση του και από άλλες βιομηχανίες. Κάτι που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τους οποίους έχουν αποκαλύψει, η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» Λάρισας (ΝΕΑΣ), το Εργατικό Κέντρο και άλλοι φορείς που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση και στην ανάπτυξη αγώνων για την απαγόρευση της χρήσης του. Σε ανακοίνωσή της και η «Δημοτική Συνεργασία» Λάρισας καταγγέλλει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Την περασμένη Κυριακή, στο Ομορφοχώρι Λάρισας - εδρεύει η κεραμοποιία «ΤΕΡΡΑ» - πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ύστερα από κάλεσμα της ΝΕΑΣ, όπου οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν τη διοργάνωση κινητοποίησης την ερχόμενη Κυριακή, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία του χωριού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ