Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Στήνει καταδοτικό μηχανισμό

Στη σύσταση «Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας» (ΤΣΠΠ) προχώρησε η νέα δημοτική αρχή Ζεφυρίου, με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμα μηχανισμού παρακολούθησης των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιβράβευσης καταδοτών και χαφιέδων.

Τα ΤΣΠΠ, που λειτουργούν υπό την εποπτεία δήμου και υπουργείου Δημόσιας Τάξης, συστάθηκαν με το νόμο 2713/99, ο οποίος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να καταγράφουν την «παραβατικότητα» σε τοπικό επίπεδο και να διοχετεύουν τις πληροφορίες κατευθείαν στην Αστυνομία. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι το ένα από τα εννιά μέλη του Τοπικού Συμβουλίου θα είναι ο διοικητής Ασφάλειας Ζεφυρίου.

Η συγκρότηση ΤΣΠΠ στο Ζεφύρι πέρασε με τις ψήφους μόνο της παράταξης της δημοτικής αρχής που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο «Δημοκρατικός Συνδυασμός Ζεφυρίου» κατήγγειλε ως απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των δημοτών και διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο, καλώντας κατοίκους και φορείς της πόλης να συμμετάσχουν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να μη λειτουργήσει ένας τέτοιος καταδοτικός μηχανισμός.

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Σκόπιμα χρησιμοποιούν το γενικό όρο "παραβατικότητα", στον οποίο χωρούν τα πάντα, όπως μικροπαραβάσεις, αλλά και κινητοποιήσεις πολιτών σε τοπικό επίπεδο (π.χ. χωματερή, απεργία). Τα αίτια όμως της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας είναι κοινωνικά, δηλαδή η ανεργία, η υποαπασχόληση, η φτώχεια, το χαμηλό επίπεδο παιδείας, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, ο αυταρχισμός της εξουσίας, τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας κ.ά. Αντί, λοιπόν, η πολιτεία να πάρει μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και να αλλάξει ο προσανατολισμός της Αστυνομίας, έρχεται με τα ΤΣΠΠ να μεταθέσει την ευθύνη, για τα προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική της, στο λαό. Η λογική που προωθείται είναι να νιώθουν οι πολίτες συνυπεύθυνοι και να γίνουν καταδότες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ