Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλημμυρίδα ΣΔΙΤ στην Υγεία

Και την αποκατάσταση σχεδιάζει να παραδώσει η κυβέρνηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ήρθε απ' τη Χαλκίδα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος να ανακοινώσει ότι, εκτός από τα τρία έργα που ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή για την Υγεία, υπάρχουν ευρύτερα σχέδια συμπράξεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε χτες τη Χαλκίδα, όπου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ανακοίνωσε την κατασκευή νέου νοσοκομείου της πόλης, υποσχόμενος την παράδοση του έργου εντός των επόμενων τριάντα μηνών.

Η εκδήλωση αποτέλεσε το βήμα για το Δημήτρη Αβραμόπουλο να διακηρύξει την επέκταση των ΣΔΙΤ στην Υγεία. «Η άμπωτις της δυσπραγίας και της υποβάθμισης έχει παραχωρήσει τη θέση της σε μια αληθινή πλημμυρίδα αποφασιστικών τομών και επιλογών, που στοχεύουν στην προσφορά όλο και πιο ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες και στη διαρκή ενίσχυση του δικτύου φροντίδας Υγείας, με νέες σύγχρονες δομές που ανταποκρίνονται με επάρκεια και πληρότητα στις ανάγκες των πολιτών, σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν ζουν», είπε ο υπουργός Υγείας για να προσθέσει: «ακολουθούν και άλλα ανάλογα έργα στους τομείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του Ιατρικού Τουρισμού» μετά την απόφαση για την κατασκευή μέσω των ΣΔΙΤ δύο νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη (Παιδιατρικού και Ογκολογικού) και ενός νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ρ», τα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υγείας για τις ΣΔΙΤ είναι η κατασκευή νοσοκομείων στην Ανατολική Αττική και στην Κω και η κατασκευή τεσσάρων κέντρων αποκατάστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Κρήτη. Θυμίζουμε ότι στον τομέα της αποκατάστασης υπάρχει μόνο ένα Κέντρο στην Αθήνα με 200 κλίνες και μικρά τμήματα σε λίγα νοσοκομεία που υπολειτουργούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ