Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Ούτε λεπτό για χάσιμο

Πλατιά σύσκεψη χτες στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη πέρασε χτες η σκυτάλη των συνδικαλιστικών συσκέψεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 8 του Μάρτη και της απεργίας των ταξικών συνδικάτων στις 29 του ίδιου μήνα, με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις. Από τη σύσκεψη δόθηκε το σάλπισμα για την ένταση της δράσης των ταξικών δυνάμεων τις επόμενες μέρες, ώστε να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα για δυνάμωμα της πάλης, για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, αλλά και στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στις 29 Μάρτη.

«Για το ταξικό εργατικό κίνημα, η πάλη για τη ΣΣΕ περιλαμβάνει το σύνολο των αιτημάτων της εργατικής τάξης που απαντά στο σύνολο των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μιλώντας από μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Και προέτρεψε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί, ώστε να ανοίξει το θέμα πλατιά στους εργαζόμενους, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με συνεδριάσεις των ΔΣ, με παρέμβαση σε όλα τα σωματεία, στους χώρους δουλιάς που δεν έχουν την πλειοψηφία οι ταξικές δυνάμεις, με συσκέψεις στη συνοικία, στους χώρους κατοικίας των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν, μεταφέροντας εμπειρία από τους τόπους δουλιάς, τις συνοικίες και την ύπαιθρο, εκπρόσωποι Σωματείων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, συνδικαλιστές, απλοί εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ και των ΕΒΕ, νεολαίοι.

Καθημερινές εξορμήσεις

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο ορίστηκε για τις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Οι εξορμήσεις συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε δεκάδες τόπους δουλιάς, όπως οι παρακάτω: «Μούλτι Κολέξιον», «Δέλτα Σίγκιουλαρ», «Ερμής Σεκιούριτι», «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση), Αθλητικά Κέντρα Δήμου Ιλίου, Κολυμβητήριο και Αθλητικά Κέντρα ΟΑΚΑ, ΤΕΦΑΑ Αθηνών, καθαριότητα Πολυτεχνείου, διοικητικό προσωπικό Πολυτεχνείου, «Πράκτικερ» (Ελληνικό), «Πλαίσιο» (Σύνταγμα), «Αττικα», καταστήματα της Νέας Ιωνίας, «Κωνσταντακάτος», «ΜΑΚΡΟ» (Νέα Σμύρνη), «Μίντια Μάρκετ» (Περιστέρι), «Μουλτιράμα» (Βουλιαγμένης), «Ατλάντικ» (Νέα Σμύρνη), «ΙΚΕΑ» (αεροδρόμιο), «Πράκτικερ» (Ταύρος), «Λιντλ» (Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια) κ.ά.

Σήμερα ξεκινάει και η τριήμερη περιοδεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και των τοπικών Συνδικάτων στα εργοστάσια της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, που θα κορυφωθεί με σύσκεψη στην Κοζάνη. Στον Πειραιά, το συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ