Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Δεκαήμερο αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων
  • Από τις 15 έως τις 25 Μάρτη 2007
  • Στις 21-22 Απρίλη το 15ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της, σημειώνει, μεταξύ των άλλων, τα παρακάτω:

«Τον επόμενο μήνα Μάρτη συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του NATO στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο και 4 χρόνια από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ΕΕ και NATO στο Ιράκ.

Μέρα με τη μέρα 6 χρόνια μετά, η αντίσταση του λαού του Αφγανιστάν δυναμώνει κατά της ΝΑΤΟικής κατοχής, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές να ζητούν στρατιωτικές ενισχύσεις από τους "πρόθυμους" συμμάχους τους για να χτυπήσουν την αντίσταση.

Διανύουμε μια περίοδο έξαρσης της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αυτό άλλωστε διαπιστώθηκε και με τις αποφάσεις της άτυπης Συνόδου των υπουργών Αμυνας του NATO στη Σεβίλλη της Ισπανίας, όπου βασικό θέμα ήταν η πορεία συγκρότησης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του NATO (NRF), δηλαδή του ΝΑΤΟικού στρατού που θα αναλαμβάνει αποστολές ανά τον κόσμο σε βάρος των λαών για λογαριασμό του NATO.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική.

Γι' αυτό η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, με αφορμή τις παραπάνω επετείους των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών, την παγκόσμια μέρα κατά του πολέμου στις 17 Μάρτη, αλλά και τις προετοιμασίες των Επιτροπών για την πραγματοποίηση του 15ουΣυνεδρίου της ΕΕΔΥΕ στις 21-22 Απρίλη στην Αθήνα καλεί όλες τις Επιτροπές Ειρήνης της χώρας να προετοιμάσουν και να πραγματοποιήσουν αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κατά το διάστημα από 15 έως 25 Μάρτη 2007...

-- Για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας και της υπεράσπισης δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.

-- Για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

-- Για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ