Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς «Απογευματινή» και λοιπούς (ΝΔ) συγγενείς...

Η προειδοποίηση της Αλέκας Παπαρήγα ήταν σαφής: «Το ΚΚΕ, πέρα από όλες τις εμπειρίες που έχει (...) έχει μεγάλη εμπειρία και στα θέματα της προβοκάτσιας. Οι προβοκάτορες λοιπόν ας το πάρουν υπόψη», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.

* * *

Μια από τις εμπειρίες που έχει το ΚΚΕ είναι ότι - και στα θέματα της προβοκάτσιας - «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο». Η ΝΔ παίζει και στο παιχνίδι αυτό τον εταίρο του ΠΑΣΟΚ. Το έκαναν στις δημοτικές εκλογές όταν το ΚΚΕ κατήγγειλε ανοιχτά τη Ρηγίλλης για τις μεθοδεύσεις εξαπάτησης των ψηφοφόρων και την προβοκατόρικη σπερμολογία περί «συνεργασίας» του ΚΚΕ μαζί της... Δεν έβαλαν μυαλό. Το επανέλαβαν την Παρασκευή όταν προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τις τοποθετήσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το «φιάσκο» και το «ανέκδοτο» της πρότασης μομφής, στην οποία, όμως, φυσικά συμμετείχαν και ακόμα φυσικότερα «διέπρεψαν».

Χτες τη σκυτάλη ανέλαβε η εφημερίδα της «παράταξης», η «Απογευματινή». Στόχος της εφημερίδας να «γράψει» την Ιστορία των σχέσεων «Δεξιάς» και «Αριστεράς» σε αυτόν τον τόπο, έτσι ώστε να διαλύσει τους «μύθους» για τον αντικομμουνισμό της πρώτης και να δείξει ότι το ΚΚΕ «προσεγγίζει» (από την εποχή της Μακρονήσου κι έκτοτε...) τη ΝΔ!

*

Κατ' αρχάς, «καλύτερη» μέρα για να παίξει το παιχνίδι της η «Απογευματινή» δε θα μπορούσε να βρει! Την ώρα που στα περίπτερα επιχειρούσε να αναποδογυρίσει την ιστορία, να παραδώσει στους αναγνώστες της «άσπιλη και αμόλυντη» τη ΝΔ και τους προγόνους της, αλλά και να προβοκάρει το ΚΚΕ, στο κέντρο της Αθήνας, η πραγματική σχέση του ΚΚΕ με τη ΝΔ, καταγραφόταν από τους «πραίτορες» του κ. Πολύδωρα, που με μανία επιτέθηκαν ενάντια στη διαδήλωση των κομμουνιστών, εκτελώντας την εντολή της κυβέρνησης να «προφυλάξουν» τον Αμερικανό πρέσβη από την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΚΚΕ...

*

Παραπέρα, στην «Απογευματινή», που μόλις πρόσφατα ανακάλυψε στον Αγγελο Εβερτ τον... «Αγγελο της Αντίστασης» (!), δεν υπάρχει λόγος να χαραμίζεις χώρο για λεπτομερειακές ιστορικές αναφορές. Μια γενική σημείωση αρκεί: Οι Χίτες, οι Ταγματασφαλίτες και οι Γερμανοτσολιάδες, τα «δέντρα» που ψήφιζαν, η βία και η νοθεία, αλλά και αργότερα, από το νόμο 815 (για να θυμόμαστε και τα εκπαιδευτικά...) και το «ανήκομεν εις τη Δύσιν» μέχρι τον Κουμή και την Κανελλοπούλου, όλα αυτά ήταν πάντα στην πλευρά που ποτέ δε βρέθηκε κανένας κομμουνιστής. Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές ήταν στην άλλη πλευρά. Πάντα...

* * *

Το ΚΚΕ, επειδή ακριβώς ήταν πάντα στην άλλη πλευρά γι' αυτό δε διέπραξε ποτέ την ταξική προδοσία να συμμετάσχει στο δίλημμα «ή με τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ»... Αν έχει αγωνία η «Απογευματινή», η ΝΔ, ή οποιοσδήποτε άλλος να εμφανίσει τη Δεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή σαν τον «καλό αστυφύλαξ» και το Κέντρο του Γεωργίου Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ του Γ. Α. Παπανδρέου σαν τον «κακό χωροφύλαξ», είναι δικό τους εσωτερικό ζήτημα. Γιατί για το ΚΚΕ, και η «Δεξιά» (ΕΡΕ, ΝΔ ή όπως ονομάζεται) και η «αντι-Δεξιά» (Ενωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς ονομάζεται) έχουν κοινή μήτρα: Η μήτρα τους είναι το αστικό κράτος, χρέος τους η διαχείριση της αστικής εξουσίας και μέλημά τους η εξυπηρέτηση των αστικών συμφερόντων.

Κοινές επομένως και οι μέθοδές τους: Μαζί ήταν και στα Μακρονήσια, μαζί ήταν και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, μαζί ήταν και στον μετεμφυλιακό αντικομμουνισμό, μαζί ήταν και παραμένουν στο μεταπολιτευτικό δικομματικό κύκλο, είτε όταν βομβαρδίζουν λαούς από τη Σούδα, είτε όταν συμφωνούν «αυξήσεις» 0,77 ευρώ στον εργάτη, είτε όταν επιστρατεύουν ναυτεργάτες, είτε όταν στήνουν χαφιεδοκάμερες και ξεπουλούν από τον ΟΤΕ μέχρι τα πανεπιστήμια.

* * *

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Κι ας τα λάβουν υπόψη τους στην «Απογευματινή» και στη ΝΔ. Διότι οι προβοκάτσιες που - στο πλαίσιο των ιστορικών παραποιήσεων και ανακυκλώσεων περί του «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» - φαίνεται να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του «Παπάγου», θα έχουν την τύχη των άλλων, που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του «Πλαστήρα»...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθείς εφ' ω ετάχθη(2012-06-07 00:00:00.0)
«Αμνηστία ή μη»;(2009-07-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-11-19 00:00:00.0)
Στη στρόφιγγα(2008-05-27 00:00:00.0)
Καμιά αυταπάτη(2007-09-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ