Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Καμιά αυταπάτη

Τι σχέση μπορούν να έχουν αυτά τα πρόσωπα, μ' αυτούς που διαγκωνίζονται στο γυαλί;
Τι σχέση μπορούν να έχουν αυτά τα πρόσωπα, μ' αυτούς που διαγκωνίζονται στο γυαλί;
Στο όνομα του κυρίαρχου λαού έχουν γίνει αίσχη και αίσχη. Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες με το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να σηματοδοτεί και το τέλος κάθε αυταπάτης για τους ανθρώπους του μεροκάματου. Αυτούς που βλέπουν πως πριν ακόμα μαζευτούν οι κάλπες η ψήφος στο κόμμα που πίστεψαν - κακώς από ταξική σκοπιά, αλλά αυτό πίστεψαν - δε χρησιμοποιείται καν ως δύναμη για μια τυπική έστω αντιπολίτευση στη ΝΔ, αλλά ως στοιχείο ιδιοκτησίας του ενός ή του άλλου πολιτικού εκπροσώπου αυτής ή της άλλης επιχειρηματικής ομάδας. Λέγαμε προεκλογικά και πρέπει να επιμείνουμε: Αυτοί δεν αλλάζουν. Τα λαϊκά στρώματα που τους ακολουθούν πρέπει να αλλάξουν.

Η κοντή μνήμη είναι κακός σύμβουλος. Και τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τον εργάτη που δε θα ψάχνει διαρκώς να βρει σε ποια οικονομία αντιστοιχεί ποια πολιτική. Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα βοηθά και στην ερμηνεία των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Οπου, ο καυγάς για τα πρόσωπα καταφανώς αφορά όχι στην αλλαγή πολιτικής, αλλά στη συνέχιση του εγκλωβισμού μεγάλων τμημάτων λαϊκών στρωμάτων, ώστε να συνεχίζεται ανεμπόδιστα η εφαρμογή πολιτικών κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στη φύση αυτού του συστήματος είναι η απάτη. Από την ίδια την οικονομική βάση στην οποία παρουσιάζεται σαν προσφορά προς τον εργάτη ο μισθός του, ενώ αντιστοιχεί σ' ένα μικρό μόνο μέρος της παραγωγής του, ως την πολιτική έκφραση που παριστάνει την άμωμη ενώ είναι μέχρι το λαιμό χωμένη στην εξάρτηση από την οικονομία.

Σ' αυτό το φόντο καλλιεργούνται αυταπάτες περί απεξάρτησης των αστικών κομμάτων. Φερετζέ ψάχνουν. Ωστε το «άι σιχτίρ» από τα λαϊκά στρώματα να είναι ελεγχόμενο. Γι' αυτό και οι κωλοτούμπες σε κάτι άρθρα που θέλουν να τα έχουν καλά και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Ασχετο: Πρόσεξε μια ημερομηνία: 1945. Η ανθρωπότητα βγαίνει από τον πόλεμο. Η ακτινοβολία του σοσιαλισμού τεράστια. Οι καπιταλιστές υποχρεώνονται σε παραχωρήσεις, όπως τα βαριά κι ανθυγιεινά. Αυτά παίρνουν τώρα πίσω. Ποιος είπε πως η αντεπανάσταση τελείωσε;

«Ελευθεροτυπία»: Ακόμα να χωνέψετε το 8,2%; Και πρέπει γι' αυτό το λόγο να καταφεύγετε σε αρθρογραφία τού τύπου «το ΚΚΕ βρίσκεται στο απυρόβλητο ενώ ταυτίστηκε με το πλέον απολυταρχικό καθεστώς στην ανθρώπινη ιστορία»; Είναι γνωστό ότι η «προοδευτικότητά» σας φτάνει ως την «αριστεροσύνη» που δε θίγει τα ιερά και τα όσια του συστήματος. Τέτοιο «αριστερό πολιτικό οργανισμό των συμβιβασμών» λέτε πως θέλετε. Γι' αυτό, λοιπόν, καταφεύγετε σε αγοραίο αντικομμουνισμό;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν είναι δικό μας αυτό το κάρο(2013-07-30 00:00:00.0)
«Εθνική σωτηρία» της πλουτοκρατίας(2011-11-11 00:00:00.0)
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ»(2008-04-10 00:00:00.0)
Ωρα ευθύνης για όλους μας!(2004-02-14 00:00:00.0)
Κώστας, Κωστάκης, Γιωργάκης...(2003-12-18 00:00:00.0)
Ολοι έχουν τον ίδιο πιλότο(1996-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ