Προετοιμασίες από λαϊκές οργανώσεις για πανεθνική κινητοποίηση στις 17 Φλεβάρη
ΡΩΜΗ.--
Τη στιγμή που οι λεγόμενες «κεντροδεξιές» δυνάμεις της Ιταλίας, την Πέμπτη το βράδυ, κατέθεταν σχέδιο πρότασης στη Γερουσία υπέρ της επέκτασης της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην πόλη Βιτσέντζα, ουσιαστικά επαινώντας την απόφαση της λεγόμενης «κεντροαριστερής κυβέρνησης» του Ρομάνο Πρόντι να μην αντιταχθεί στη νέα βάση, χιλιάδες άνθρωποι προετοιμάζονται για την πανεθνική κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση της βάσης που προγραμματίζεται για τις 17 Φλεβάρη.
Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης από τις «κεντροδεξιές» δυνάμεις της Γερουσίας έχει πυροδοτήσει νέα σενάρια για τη σταθερότητα της Ιταλίας και της «κεντροαριστερής» κυβέρνησης συνασπισμού, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι. Με ανακοίνωση του υπουργού Υποδομής, Αντόνιο Ντι Πιέτρο, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει πως η Ιταλία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και πως συμμορφώνεται στους όρους της Συμμαχίας.
Πάντως, οι κάτοικοι της Βιτσέντζα έχουν δημιουργήσει 6 επιτροπές και εδώ και μερικούς μήνες έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα ενάντια στην επέκταση της συγκεκριμένης βάσης στο γειτονικό αεροδρόμιο «Νατλ Μολίν», επέκταση που θα προσθέσει ακόμα 1.600 στρατιώτες στους 2.600 στρατιώτες που έχει σήμερα.