Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9695

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αμερικανική παρέμβαση για τα κοιτάσματα πετρελαίου

Ευθεία παρέμβαση στην υπόθεση εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου, «βλέποντας» προς την Αγκυρα, έκανε χτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλυπτόταν στη Λευκωσία, η κυπριακή κυβέρνηση ακύρωσε μνημόνιο συνεργασίας της προηγούμενης κυβέρνησης με την οικογένεια Μπους.


ΣΕΛ.  7

ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ στην αντιδραστική μεταρρύθμιση

Ζητούν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν άμεσα οι αναδιαρθρώσεις

Δεν έκρυβε τη χαρά της, χτες, η υπουργός Παιδείας, όταν δέχτηκε πανεπιστημιακούς που πρόσκεινται στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, οι οποίοι, υπό την ομπρέλα μιας «συντονιστικής», ζήτησαν, «μ' ένα στόμα, μια φωνή», επί της ουσίας να σταματήσουν τώρα οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια(!) και να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις «χωρίς καθυστέρηση»! Στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν τις θέσεις τους, οι οποίες είναι σα να βγήκαν με «καρμπόν» από το προσχέδιο της κυβέρνησης για το νόμο - πλαίσιο. Ασκησαν, μάλιστα, κριτική στην κυβέρνηση, γιατί δε φρόντισε να αποσαφηνίσει έγκαιρα τις θέσεις της και δε συνέβαλε στην εξασφάλιση κλίματος συναίνεσης!

Η επιθετική έκφραση του μπλοκ των δυνάμεων που επιδιώκουν την άμεση προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να γίνει το θέμα της Παιδείας υπόθεση όλου του λαού, να δυναμώσει και να διευρυνθεί το κίνημα που παλεύει για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Αμεση απάντηση στους πρόθυμους υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων δίνουν οι κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών, που συνεχίζονται δυναμικά, με συναυλία των φοιτητικών συλλόγων σήμερα στη Φιλοσοφική, διαδήλωση αύριο στη Σύνοδο Πρυτάνεων και νέο συλλαλητήριο στις 8 του Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  4,    8   -   9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Αγώνας για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα

Την αντίθεσή τους στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας που βιώνουν τόσα χρόνια και την απαίτηση για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους με πλήρη δικαιώματα, διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων από όλη τη χώρα, στη μαζική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, που ολοκληρώνεται σήμερα.



ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Να γίνει η Ενέργεια λαϊκή περιουσία

Στο λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης βρέθηκε ο «Ριζοσπάστης», όπου 1.200 εργαζόμενοι παλεύουν καθημερινά, με το χώμα και το κάρβουνο, για να τροφοδοτήσουν τους 4 ΑΗΣ.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Επιχείρηση «στάχτη στα μάτια»

Στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση με τη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με την ψευτοαύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ.


ΣΕΛ.  10
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Το οξύτατο πρόβλημα υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα, έφερε στην επιφάνεια ο πνιγμός 11χρονου παιδιού στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ