Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δυναμική πολύμορφη δράση

Σήμερα συναυλία στη Φιλοσοφική, αύριο νέα κινητοποίηση

Με δυναμική και αποφασιστικότητα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και την πολύμορφη καθημερινή δραστηριότητα.

Σήμερα, διοργανώνουν συναυλία στις 6 το απόγευμα στη Φιλοσοφική Σχολή. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν ο Μιχάλης Κακέπης, το «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό», οι «Free Radical» και οι «Something White».

Αύριο, Σάββατο, φοιτητές και σπουδαστές διοργανώνουν κινητοποίηση για να επαναλάβουν την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της «Αγροτικής» στο Καστρί.

Προχτές, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έγιναν συναντήσεις συντονισμού φοιτητών και σπουδαστών. Το συντονιστικό των σπουδαστικών συλλόγων και το συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο και προγραμματίζουν επόμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη.

«Εξω οι εταιρείες απ' τις σχολές»

Χτες το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες απ' τις σχολές του ΕΜΠ «έχτισαν» το Γραφείο Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου! Με μια συμβολική κίνηση «σταμάτησαν» την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο, συνεχίζοντας τις πολύμορφες δραστηριότητές τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. «Σήμερα χτίζουμε το Γραφείο Διασύνδεσης με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ αλλά και του Παναθηναϊκού Συντονιστικού των Φοιτητικών Συλλόγων» δήλωσε στο «Ρ» η Χαρά Σπηλιωπούλου, φοιτήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Οπως σημείωσε: «Το Γραφείο Διασύνδεσης είναι κλασικό παράδειγμα σκλαβοπάζαρου μέσα στο Πολυτεχνείο όπου φοιτητές δουλεύουν σε αντικείμενα εντελώς άσχετα με το αντικείμενό τους, με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας».

«Εμείς», πρόσθεσε, «κόντρα και στην προσπάθεια που γίνεται σήμερα να αμαυρωθεί ο αγώνας των φοιτητών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν Παιδεία. Εναν αγώνα που είναι και πρέπει να είναι αγώνας όλου του λαού για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, είναι ο αγώνας για τα δικαιώματά μας στη δουλιά και στη ζωή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Αναστασίου, φοιτητής στη Σχολή Τοπογράφων, ο οποίος σχολίασε όλα όσα λέγονται περί διαλόγου, επισημαίνοντας: «Διάλογοι έχουν γίνει πολλοί, αλλά αυτό που θέλουν είναι μια συναίνεση για περάσουν τα μέτρα. Εχουμε πάρει αποφάσεις ενάντια σε αυτή την πολιτική. Εμείς καλούμε και τους πανεπιστημιακούς να παλέψουν μαζί μας για δημόσια δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org