Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Αύριο οι βουλευτικές εκλογές

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν αύριο 6.552.106 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για την ανάδειξη της νέας 250μελούς βουλής στη Σερβία.

Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις προέβλεπαν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων δε θα ξεπεράσει το 60%, ενώ εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα στο Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του Βόισλαβ Σέσελι με ποσοστό 30%. Επόμενες θέσεις φέρεται να καταλαμβάνουν το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπορίς Τάντιτς με 23% και τρίτο ο συνασπισμός «Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας-Νέα Σερβία» του πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα με 15%. Οι δημοσκόποι προβλέπουν επιπλέον ότι απ' τα 20 κόμματα και εκλογικούς συνασπισμούς που έχουν θέσει υποψηφιότητα σ' αυτές τις εκλογές, μόνον πέντε με έξι θα καταφέρουν να αναδείξουν βουλευτές ξεπερνώντας το πλαφόν του 5%.

Το ρολόι δείχνει «Κοσσυφοπέδιο»...

Παράλληλα με τις σερβικές εκλογές πλησιάζει και η ώρα δημοσιοποίησης του «νέου» καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου. Προβλέπεται ότι στις 26 του μήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισαάρι θα παρουσιάσει την πρότασή του στους αξιωματούχους της εξαμελούς Ομάδας Επαφής για το Κοσσυφοπέδιο και ότι στις αρχές Φλεβάρη θα μεταβεί σε Πρίστινα και Βελιγράδι για να την κοινοποιήσει σε Σέρβους και Κοσσοβάρους Αλβανούς.

Οι Αμερικανοί πάντως χτες πραγματοποίησαν γυμνάσια «επίδειξης δύναμης» στο ανατολικό Κοσσυφοπέδιο. Υποτίθεται πως έτσι μέτρησαν τις ικανότητές τους για τάχιστη ανάπτυξη σε διάφορες περιοχές. Ο απώτερος στόχος ήταν ο πόλεμος νεύρων σε Σέρβους και Κοσσοβάρους Αλβανούς χωρικούς που απέμειναν να παρακολουθούν τη μίνι χολιγουντιανή παράσταση με την ανάπτυξή τους κατά εκατοντάδες και τα δεκάδες στρατιωτικά ελικόπτερα τύπων Απάτσι και Μπλακ Χοκ να στροβιλίζονται πάνω απ' τα κεφάλια τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ