Κυριακή 21 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Επιλογές

«Ο δρόμος για το Γκουαντάναμο»
«Ο δρόμος για το Γκουαντάναμο»
Επειδή η κινηματογραφική βδομάδα που διανύουμε, δε μας έκανε τη χάρη να μας έχει μια νέα ταινία άξια να ξεχωρίσει, θα ανατρέξουμε σε παλιότερες. Αυτό δε σημαίνει, πως δεν μπορείτε να δείτε το «Apocalypto» του Μελ Γκίμπσον ή το «Ματωμένο Διαμάντι» του Εντουαρντ Ζούικ ή ακόμα και τις «Κρυφές Επιθυμίες» του Τοντ Φιλντ, που βγήκαν αυτή την εβδομάδα, αρκεί να πάρετε υπόψη την κριτική του Γιάννη Φραγκούλη γι' αυτές τις ταινίες, στο φύλλο της Πέμπτης.

«Πιο παράξενο κι από παράξενο», του Μαρκ Φόρστερ. Ενα ευρηματικό σενάριο που βοηθάει στην αυτογνωσία. Μια πανέξυπνη ιστορία, για σκεπτόμενους θεατές. Ενας απογοητευτικά καθημερινός άνθρωπος ανακαλύπτει την κενότητά του, όταν βλέπει τον εαυτό του σε ένα υπό έκδοση μυθιστόρημα. Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Εμα Τόμσον, Ντάστιν Χόφμαν, Μάγκι Τζίλενχαλ.

«Little miss Sunshine», των Τζόναθαν Ντέιτον και Βάλερι Φάρις. Και αυτή η ταινία είναι για σκεπτόμενους θεατές! Με σατιρικό τρόπο, που αγγίζει το σουρεαλισμό, παρακολουθούμε μια τυπική αμερικανική οικογένεια που συνειδητοποιεί την κατάντια της και αντιδρά. Η ταινία είναι καθρέφτης που, αν κοιτάξουμε καθαρά μέσα του, θα βρούμε πολλά κομμάτια του εαυτού μας. Παίζουν: Γκρεγκ Κινίαρ, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Τόνι Κολέτ, Αλαν Αρκιν, Στιβ Καρέλ, Πολ Ντάνο.

«Ο νεαρός Αντερσεν», του Ρούμλε Χάμερικ. Μια ταινία αφιέρωμα στο μεγάλο Δανό συγγραφέα, με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννησή του (1805-1875). Η ταινία καταπιάνεται με τα εφηβικά χρόνια του Αντερσεν, πριν ακόμα γίνει συγγραφέας, όταν γύριζε από «αυλή» σε «αυλή» προσπαθώντας να επιβάλει την παρουσία του. Παίζουν: Σίμον Νταχλ Τάουλοου, Πέτερ Στέεν Χένινγκ Γιένσεν, Λαρς Μπρούγκμαν κ.ά.

Και κάπου, αν ψάξετε, θα βρείτε τις ταινίες: «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» του Κεν Λόουτς. Ενα στρατευμένο κινηματογραφικό έργο, που αναφέρεται στην Ιρλανδία και στους αγώνες της για εθνική και κοινωνική ανεξαρτησία. «Ο δρόμος για το Γκουαντάναμο», μια αποκαλυπτική ταινία για τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να σε οδηγήσουν στο γνωστό φασιστικό στρατόπεδο της κολάσεως. «Η σύντομη ζωή του Αντόνιο Γκουτιέρεζ», το πορτρέτο ενός νεαρού Λατινοαμερικανού, ο οποίος από τη γέννησή του μέχρι το σύντομο θάνατό του ήταν, με διαφορετικές μορφές κάθε φορά, στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής Αμερικής, η οποία και τον εκτέλεσε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάμεσα σε δύο γυναίκες (2008-06-26 00:00:00.0)
«Half Nelson» (2007-04-01 00:00:00.0)
«Ο νεαρός Αντερσεν (2007-01-14 00:00:00.0)
«SYRIANA» (2006-03-12 00:00:00.0)
Αρχή με Τριφό στο «Φιλίπ» (2005-11-10 00:00:00.0)
Οι καταραμένοι (2005-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ