Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χημικά για... ψύλλου πήδημα

Με ευθύνη των ΜΑΤ δάκρυσαν όλοι στο ΣΕΦ

Eurokinissi

Με ευθύνη των ΜΑΤ δάκρυσαν όλοι στο ΣΕΦ
Διαστάσεις με επικίνδυνες συνέπειες σε όλους τους τομείς για το λαό λαμβάνει η χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις δυνάμεις καταστολής. Ετσι, θύελλα αντιδράσεων από πολλές πλευρές έχει ξεσηκώσει η απαράδεκτη και κατακριτέα αλόγιστη και άσκοπη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Λε Μαν για την Ευρωλίγκα. Η αντιπαράθεση των ΜΑΤ με κάποιους οπαδούς που θέλησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο ΣΕΦ οδήγησε στον υπερβάλλοντα ζήλο των πρώτων για την αντιμετώπισή τους, αλλά και στην ενέργειά τους να χρησιμοποιήσουν χημικά για την απώθησή τους και μάλιστα σε κλειστό γήπεδο, όπου υπήρχε έντονη η παρουσία μικρών παιδιών. Μάλιστα πληροφορίες έκαναν λόγο για τον τραυματισμό στο μάτι από τη ρίψη χημικών ενός 16χρονου που μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της καταδίκασε το συμβάν χαρακτηρίζοντας αποκλειστικά υπεύθυνη την Αστυνομία, η οποία, όπως τονίζει η ανακοίνωση, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος βρέθηκε και στις εξέδρες (πίσω στο φουαγιέ του μεσαίου διάζωματος). «Αυτοί που θέλουν να λέγονται υπεύθυνοι για την ασφάλεια ενός αγώνα αποφάσισαν τη χρήση δακρυγόνων σε κλειστό χώρο», αναφέρει σε ένα σημείο της η ανακοίνωση.

Πάντως το περιστατικό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και είναι ένα ακόμα δείγμα του τρόπου που αντιμετωπίζουν πλέον τα διάφορα γεγονότα οι δυνάμεις καταστολής, που δε διστάζουν να ρίξουν χημικά επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών ακόμα και για... ψύλλου πήδημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ