Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Εισήγηση κατά της κατασκευής «νησιού» στη Ν. Μάκρη

Θετική εισήγηση έκανε προχθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η σύμβουλος Αικ. Θεοφιλοπούλου, στην προσφυγή των κατοίκων για αποτροπή της δημιουργίας τεχνητού νησιού - μαρίνας στη θαλάσσια περιοχή της Ν. Μάκρης. Στην εισήγηση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η προσφυγή των κατοίκων πρέπει να γίνει δεκτή, καθώς η λιμενική σκοπιμότητα του έργου είναι δευτερεύουσα έναντι της οικιστικής και εμπορικής δραστηριότητας. Επιπλέον, το τεχνητό νησί θα αποτελέσει πόλο αναψυχής και έλξης και μάλιστα ανταγωνιστικό με την υπάρχουσα εμπορική δραστηριότητα και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις χερσαίες λειτουργίες.

«Η θετική εισήγηση είναι το πρώτο βήμα στην αποτροπή της δημιουργίας ενός "νέου Mall" στη θάλασσα της Ν. Μάκρης», είπε στο «Ρ» ο Ν. Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με τη ΝΑΣ και ένας από τους πέντε προσφυγόντες κατοίκους. Τόνισε, όμως, ότι «αυτοί που θέλουν να πάρουν τζάμπα χρήμα από τα κονδύλια της ΕΕ μπορεί να δέχτηκαν ένα πρώτο πλήγμα, αλλά δε θα παραιτηθούν από τις επιδιώξεις τους».

Υπογράμμισε, ακόμα, πως η ΝΑΣ είναι αντίθετη στις όποιες εναλλακτικές προτάσεις για μικρότερη δήθεν μαρίνα, που θα λειτουργήσει σαν Δούρειος Ιππος στη δήθεν ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του κόλπου του Μαραθώνα, ανάπτυξη όχι ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των κατοίκων, αλλά στις τσέπες κάποιων επιχειρηματιών. «Ανάπτυξη για μας είναι να έχει η Ν. Μάκρη και η γύρω περιοχή αποχέτευση, αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης της πόλης, ελεύθερες ακτές, προστασία του Πεντελικού Ορους», συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ