Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Προβληματική η υγειονομική κάλυψη

Τα προβλήματα που προκύπτουν με την υγειονομική κάλυψη των νησιών Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ιος και Θηρασιά έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής, με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Οπως είναι γνωστό - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - στο Επαρχείο Θήρας, εκτός από τη Θήρα, υπάρχουν και τα πέντε αυτά μικρότερα νησιά. Η πολιτεία με χρήματα του λαού κατασκεύασε πέντε σύγχρονα ελικοδρόμια κυρίως για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων των νησιών αυτών. Ομως, όταν υπάρξουν επείγοντα περιστατικά στα νησιά αυτά, τα ελικόπτερα αντί να πηγαίνουν εκεί και να παίρνουν τους ασθενείς, πηγαίνουν στη Θήρα και οι ασθενείς με πλωτά μέσα μεταφέρονται από τα νησιά τους στη Θήρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολύτιμος χρόνος που χάνεται, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ανάφη».

Μετά από αυτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας γιατί τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ δεν πηγαίνουν να προσγειωθούν στα συγκεκριμένα νησιά. Τέλος, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να λυθούν το γρηγορότερο τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να πηγαίνουν τα ελικόπτερα στα νησιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ