Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι συγκρίσεις και η αλήθεια

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να δικαιολογήσει τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων που θα επέλθουν μετά την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοκατασκευαστές, έδωσε επιλεκτικά πίνακα με τις τιμές των διοδίων που ισχύουν σήμερα σε τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία). Σύμφωνα με τον πίνακα αυτόν, οι τιμές σε Γαλλία και Ιταλία φτάνουν τα 8 λεπτά το χιλιόμετρο, στην Ιρλανδία τα 6 λεπτά και στην Ισπανία ακόμη και τα 12 λεπτά.

Φυσικά, το ΥΠΕΧΩΔΕ απέφυγε να δώσει στοιχεία από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Γερμανία ή το Βέλγιο, όπου δεν υπάρχουν καθόλου διόδια για τα ΙΧ. Ούτε βέβαια μπορεί να ισχυριστεί ότι στις χώρες αυτές οι αυτοκινητόδρομοι δεν τηρούν τουλάχιστον καλές, αν όχι άριστες, προδιαγραφές και επίπεδα ασφάλειας...

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις ανούσιες συγκρίσεις. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτές. Η αλήθεια είναι μία: Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, με τις περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης» που υπογράφουν - παίρνοντας η μία τη σκυτάλη από την άλλη - βάζουν τον εργαζόμενο να πληρώνει διπλά, σαν φορολογούμενος και σαν χρήστης, διασφαλίζοντας την πλουσιοπάροχη κερδοφορία ελάχιστων κατασκευαστικών ομίλων και επιχειρήσεων για δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ