Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9666

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Με μεγαλύτερη επιμονή στη μάχη του «κουπονιού»

Σε ποσοστό 48,89% είχε καλυφτεί το πλάνο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, τις παραμονές των Χριστουγέννων και οι Κομματικές Οργανώσεις εντατικοποιούν τη δράση τους, ώστε στα τέλη του χρόνου να έχουν ξεπεράσει το 50% τουλάχιστον του συνολικού πλάνου και μέσα στο Γενάρη να το καλύψουν και να δώσουν τη μάχη για την υπερκάλυψη.


ΣΕΛ.  7

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ οι θυσίες για τη μόρφωση

...αν δεν ανατραπεί η πολιτική, που από κοινού προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην κορυφή της πολιτικής τους ατζέντας βάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις αντιδραστικές εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και προσπαθούν από κοινού να παραπλανήσουν το λαό ότι, δήθεν, οι αναδιαρθρώσεις θα είναι προς το συμφέρον του. Την ίδια ώρα, προσποιούνται αντιθέσεις μεταξύ τους, ως προς την ταχύτητα προώθησης των αναδιαρθρώσεων. Η ΝΔ κάνει σημαία την επί της ουσίας συμφωνία του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή του άρθρου 16 και το κατηγορεί για ασυνέπεια, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι έχει και άλλες προτάσεις, που δήθεν διαφοροποιούν την πολιτική του από αυτήν της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα, και τα δύο αυτά κόμματα, με όσες ρυθμίσεις έχουν ήδη προωθηθεί, αλλά και όσα έχουν εξαγγελθεί, προετοιμάζουν το έδαφος για τη σύγχρονη αμορφωσιά του λαού.

Πλήθος μαζικών φορέων και νεολαίας, πατώντας στην αγωνιστική πείρα του προηγούμενου διαστήματος, οργανώνουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους, δηλώνουν ότι θα βάλουν φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια για τη μόρφωση.

«Αυτή τη χρονιά θα την αφιερώσουμε ακριβώς, όσο εξαρτάται από μας, για να μάθουν οι γονείς ότι οι θυσίες που κάνουν δεν έχουν αντίκρισμα στην πραγματική μόρφωση των παιδιών τους», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΣΟΜΑΛΙΑ
Πόλεμος με «πράσινο φως» των ΗΠΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Σομαλία, μετά την εισβολή της Αιθιοπίας - έχοντας το «πράσινο φως» των ΗΠΑ - και μισθοφόρων της ATS Worldwide, που ενεργούν μαζί με το στρατό της «μεταβατικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης» ως το πεζικό της CIA στη χώρα, που κατέχει στρατηγική θέση στο Κέρας της Αφρικής. Η Ουάσιγκτον παρακώλυσε τη λήψη απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπέρ του τερματισμού της σύγκρουσης, προσβλέποντας σε πολεμικά οφέλη στα μέτωπα των μαχών της «κυβέρνησης» με τους πολεμιστές της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων, τους οποίους κατηγορεί ότι είναι (;) «σύμμαχοι με την "αλ Κάιντα"».


ΣΕΛ.  9


Eurokinissi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Μικροβιοτέχνες και γουνεργάτες στο ίδιο καζάνι...

Στον αστερισμό της ανεργίας ζει η Καστοριά, καθώς η επεξεργασία της γούνας έχει περάσει στα χέρια λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, με καταστροφικές συνέπειες για τους μικρομεσαίους και τους μισθωτούς του κλάδου.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Απέρριψε το Μινσκ τους όρους του Κρεμλίνου

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Λευκορωσίας και του ρωσικού μονοπωλίου της «Gazprom», σχετικά με τις τιμές που θα αγοράζει η Λευκορωσία το ρωσικό φυσικό αέριο το 2007.


ΣΕΛ.  12
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Υπό αίρεση εγκεκριμένες δαπάνες

«Η διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων δε θα πρέπει να είναι δεδομένη», σημειώνει σε εγκύκλιό του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς.


ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκλογολογία κατά των λαϊκών αγώνων

Εκβιαστικά διλήμματα, με στόχο να πλήξει τους λαϊκούς αγώνες και να διευκολύνει την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, ορθώνει η κυβέρνηση, επισείοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ