Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο για παιδιά

Ο «Πεταλουδόσαυρος», ένα από τα πιο ευφάνταστα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, που παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Βεάκη» αποτελεί τη φετινή πρόταση της «Πολιτιστικής Παρέμβασης» στο θέατρο για παιδιά. Με οδηγό το λόγο του πολυβραβευμένου σύγχρονου παραμυθά, μικροί και μεγάλοι προσκαλούνται να συναντήσουν το πιο σπάνιο, απίθανο, ιδιαίτερο πλάσμα του πλανήτη. Το «ταξίδι του Πεταλουδόσαυρου στο δάσος και στον κόσμο που πραγματικά ανήκει», σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, που έκανε και την κινησιολογία - χορογραφία. Μουσικά το «έντυσε» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ τα πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κωστέα. Παίζουν: Αντώνης Γκριτσής, Κάτια Ζαρκάδα, Γεράσιμος Κικλής, Οδυσσέας Κιοσόγλου, Ευγένιος Λαμπρινάκος, Ματίνα Στυλιανούδη, Κοσμάς Χειράκης, Κατερίνα Ψωμά.

  • Το έργο «Η κοιμωμένη ξύπνησε», της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στη «Μικρή Πόρτα», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, χορογραφία Μάρθας Κλουκίνα και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Δάφνη Δαβίδ, Παντελής Δεντάκης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Θάνος Τοκάκης, Βίκυ Χατζοπούλου.
  • Για τα παιδιά παρουσιάζεται, σε νοσοκομεία και Ιδρύματα, από το θέατρο του «Νέου Κόσμου», το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Το βέλος που δεν πληγώνει», σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά - κοστούμια Μαρίας Βασιλάκη, μουσική Κώστα Γάκη, κίνηση Χρήστου Παπαδόπουλου. Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Σταύρος Σιούλης.
  • Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Πειραιώς 131» παρουσιάζεται το έργο «Περσέας και Ανδρομέδα», σε κείμενο - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Συντελεστές: Χριστίνα Κουλουμπή (Σκηνικά - Κοστούμια), Πέτρος Γάλλιας (Χορογραφίες), Γιάννης Μακρίδης (Μουσική), Ανδρέας Κουλουμπής (Στίχοι Τραγουδιών). Παίζουν: Βογιατζής Δημήτρης, Γκόρου Κατερίνα, Κόμη - Παπαγιαννάκη Μαρία, Μαυρίδης Σταύρος κ.ά.
  • Στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, στο «Κοτοπούλη - Ρεξ», παρουσιάζεται «Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μέτερλινκ, που περιγράφει μια παραμονή Χριστουγέννων στο φτωχικό των μικρών Τιλτίλ και Μιτίλ και τη «διαδρομή» τους στην αναζήτηση και την αποκάλυψη των χαμένων αξιών, των καθημερινών δώρων της ζωής. Τη διασκευή, μετάφραση και σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωστής Μεγαπάνος. Παίζουν: Ολγα Πολίτου, Δημήτρης Αρώνης, Χριστέλα Γκιζέλη, Δημήτρης Μάριζας, Μίνα Χειμώνα, Σωτήρης Τζεβελέκος, Βίκυ Μαραγκάκη, Μαρία Αλιφέρη, κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καταιγισμός» θεατρικής δημιουργίας(2006-11-11 00:00:00.0)
Για μικρούς θεατρόφιλους(2005-10-21 00:00:00.0)
Για μεγάλους και μικρούς(2005-05-21 00:00:00.0)
Για τα παιδιά(2004-12-19 00:00:00.0)
Νέες αυλαίες(2001-12-21 00:00:00.0)
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται(2001-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ