Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9658

Διευρύνεται η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ του ευρω-κεφαλαίου
  • Η επέκταση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό πάνε χέρι χέρι με την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής των λαών
  • ΚΚΕ: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκφράζουν και υπηρετούν την αυξανόμενη επιθετικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου

Η εντατικοποίηση της εφαρμογής των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, η συνεχής επέκταση σε νέες αγορές και η ενίσχυση της διείσδυσης και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε όλο σχεδόν τον κόσμο, αποτελούν την ουσία των αποφάσεων, που υιοθέτησαν οι 25 ηγέτες της ευρωένωσης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Παράλληλα, αποφάσισαν την ενίσχυση των μέτρων και των μηχανισμών καταστολής των λαών, εντός και εκτός της ΕΕ, ενώ δρομολόγησαν τη νεκρανάσταση του καταδικασμένου από τους λαούς «ευρωσυντάγματος», προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» και να διευρύνουν παραπέρα τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκφράζουν και υπηρετούν την αυξανόμενη επιθετικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό της ΕΕ. Οι λαοί πρέπει να ανησυχήσουν και να δραστηριοποιηθούν για να τις εμποδίσουν. Συμβολή σε αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις είχε και η ελληνική κυβέρνηση», τονίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προμελετημένο έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στο Ικόνιο, περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε την επιτακτική ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων και να διευρυνθεί, με τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης με τους άλλους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, για να αποκρουστεί συνολικά και να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.


ΣΕΛ.  9


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Στην «κόψη του ξυραφιού»...

Στο χείλος του εμφυλίου βρίσκεται πλέον η κατάσταση μετά και τις χτεσινές αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων της «Χαμάς» και της «Φατάχ», στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στη Δυτική Οχθη.


ΣΕΛ.  15
ΟΒΣΑ
ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Την κατηγορηματική αντίθεση των επαγγελματοβιοτεχνών και μικρεμπόρων εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που καταγγέλλει ανοιχτά τις μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων.


ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΟΣ ΡΕΝΤΗ
«Στο σφυρί» και το πάρκο της Αγίας Αννας!

Ενα χώρο συνολικής έκτασης 27 στρεμμάτων (πάρκο Αγίας Αννας) και τον πιο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, επιχειρεί να βγάλει στο «σφυρί» η δημοτική αρχή του Ρέντη.


ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων

Τσουχτερές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και επιβολή υψηλότατων τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς επέβαλε η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου (ΝΔ) στους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ