Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους

Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους. Με βάση αυτή τη θεμελιακή αρχή θα συνεχιστεί και ο αγώνας της Ομοσπονδίας και των συνταξιουχικών σωματείων. Αυτό εκτίμησαν και αποφάσισαν οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στο 18ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το περασμένο Σάββατο.

Οι αντιπρόσωποι, εκφράζοντας τους χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν και εντείνουν τον αγώνα τους με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ, αλλά και με όσους καταδυναστεύονται από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. «Θα δημιουργήσουμε το δικό μας κοινωνικό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με αυτή την αντιδραστική φιλελεύθερη πολιτική και θα ανοίγει προοπτικές για την ανατροπή της για μια καλύτερη ζωή για μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά στο ψήφισμα του συνεδρίου τους.

Επίσης, με ψήφισμά τους οι αντιπρόσωποι καταδίκασαν την προσπάθεια διάσπασης του συνταξιουχικού κινήματος όπως αυτή εκδηλώθηκε με τη δημιουργία Συνομοσπονδίας. Κίνηση, που, όπως καταγγέλλουν, «καθοδηγείται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και κυρίως από την ΠΑΣΚΕ, με σκοπό να διασπάσει και να αποδυναμώσει το συνταξιουχικό κίνημα, που με τους έντονους αγώνες του σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο ξεσκεπάζει την πολιτική των κυβερνήσεων κάθε χρώματος. Αυτή την αγωνιστική μας παρουσία, που εκθέτει ακόμα και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη συμβιβασμένη στάση που κρατάει στη γενική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να την ανεχτούν». Δηλώνουν ότι θα υπερασπίσουν την αγωνιστική τους ενότητα που εκφράζεται μέσα από την Ομοσπονδία και θα αποδοκιμάσουν κάθε προσπάθεια ένταξης των σωματείων σε τέτοιες διασπαστικές κινήσεις.

  • Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει τη μεθόδευση της κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε προσπάθεια επιβολής μέτρων περιορισμού η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τα σχέδιά της θα βρουν μπροστά τους και το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ