Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να καταδικαστούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού

Ξεκινά σήμερα το 28ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ

«Η καταδίκη και η αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών και η ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι επιβεβλημένη», τονίζει ο συνδυασμός Αγωνιστικό Μέτωπο Τραπεζοϋπαλλήλων, που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη Διακήρυξή του για το 28ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) που ξεκινά σήμερα.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουν καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, τα κέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν μια άνευ προηγουμένου ανατροπή στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Για αυτή την κατάσταση ακέραια ευθύνη, τονίζει το Αγωνιστικό Μέτωπο, φέρουν η συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομο Δίκτυο») μαζί με τις άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο αναδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης ενός μαζικού, ταξικά προσανατολισμένου κινήματος που θα αμφισβητεί και θα αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τους φορείς της, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ