Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Αδιάκοπη πάλη ενάντια στο κεφάλαιο

Το 22ο Συνέδριό του (συνεχίζοντας την παράδοση του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος) πραγματοποίησε στις 4 Νοέμβρη το Ουγγρικό Κομμουνιστικό και Εργατικό Κόμμα (HCWP) που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, όπου λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την παραπέρα ανάπτυξή του. Υιοθετήθηκαν μια σειρά αλλαγές και συγκεκριμένα ότι το νέο καταστατικό του κόμματος θα αναφέρει πως πρόκειται για ένα Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα και ανακηρύττει την ανάγκη μετατροπής του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος σε μια επαναστατική αγωνιστική οργάνωση ενάντια στο κεφάλαιο. Το Συνέδριο υπογραμμίζει ότι το HCWP είναι ένα εθνικό κόμμα που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα του ουγγρικού λαού ενάντια στις πολυεθνικές και την επέμβαση των ξένων δυνάμεων, υπέρ της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουγγαρίας.

Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη ενίσχυσης της πειθαρχίας του κόμματος, ενώ επισημαίνεται ότι βασική αρχή του κόμματος είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Επίσης, σημαντική θέση θα έχει η μαρξιστική μόρφωση. Τονίζεται επιπλέον ότι η ύπαρξη του Αριστερού Μετώπου - Κομμουνιστικής Νεολαίας είναι αναπόσπαστη από την ύπαρξη του HCWP και χρειάζεται να δημιουργηθούν παντού οργανώσεις της νεολαίας.

Το Συνέδριο υιοθέτησε ειδικές αποφάσεις που αφορούν την αντίθεση για την απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας από τις αρχές της χώρας, αλλά και αποφάσεις που εκφράζουν την υποστήριξη των Ούγγρων κομμουνιστών στο λαό της Βενεζουέλας και στο λαό της Κούβας.

Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου επανεξέλεξαν τον Γκιούλα Τούρμερ ως πρόεδρο του HCWP, και εξέλεξαν 44μελή Κεντρική Επιτροπή.

Καταλήγοντας, στην απόφαση του συνεδρίου τονίζεται: «Εκφράζουμε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας με αυτούς που παλεύουν ενάντια στο κεφάλαιο και για την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους. Θα συνεργαστούμε παραπέρα με τα κομμουνιστικά κόμματα των σοσιαλιστικών χωρών. Θέλουμε να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό μαζί με τους συμμάχους μας, με τα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε μια νέα παγκόσμια αγωνιστική ομοσπονδία κομμουνιστών, να ιδρυθεί μια νέα Κομμουνιστική Διεθνής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ