Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερώτηση ΚΚΕ για «cultureguide.gr»

Τη συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της ιστοσελίδας «cultureguide.gr» και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σ' αυτήν, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Ελπίδα Παντελάκη.

Η διοίκηση του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ (ΟΠΕΠ - ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων φορέας του ΥΠΠΟ), με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του υπουργείου αποφάσισε πρόσφατα τον τερματισμό της λειτουργίας της ιστοσελίδας, αφήνοντας άνεργους τους επτά εργαζόμενους σ' αυτή δημοσιογράφους.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εν λόγω ιστοσελίδα δέχεται καθημερινά περίπου 8.500 επισκέψεις από όλο τον κόσμο, ενώ η ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ δεν ξεπερνά τις 3.500. «Στα τέσσερα και πλέον χρόνια της λειτουργίας του ο συγκεκριμένος κόμβος απέσπασε πλήθος διακρίσεων και όπως καταγγέλλουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι πραγματικοί λόγοι της απόφασης για το κλείσιμό του δεν έχουν να κάνουν με το κόστος, που ανερχόταν σε 200.000 ευρώ το χρόνο, αλλά σχετίζεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να παραιτηθεί από τις απεριόριστες δυνατότητες του ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που είχε στα χέρια της, προκειμένου να παραδώσει στους ιδιώτες τις υπηρεσίες που πρόσφερε μέχρι τώρα η ιστοσελίδα του ΟΠΕΠ».

Οι κομμουνιστές βουλευτές, τέλος, ρωτούν ποια μέτρα θα λάβει το ΥΠΠΟ για τη συνέχιση της λειτουργίας του κόμβου και τη διασφάλιση της δουλιάς των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ