Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9631

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Εργαλείο επιβολής της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής

Αλλον έναν κρατικό προϋπολογισμό συνέχισης της σκληρής ταξικής πολιτικής λιτότητας σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και ακόμη μεγαλύτερης πριμοδότησης των επιχειρηματικών κερδών, κατέθεσε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής τον χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16   -   18

ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΗΛΙΑ με ελιγμούς εφησυχασμού

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο και στην ΕΕ, με την πολιτική που ήδη εφαρμόζει, υπογραμμίζει το ΚΚΕ

Να εκτονώσει τις ανησυχίες και αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ προχωρά τα αντιασφαλιστικά μέτρα, και ετοιμάζει ακόμη χειρότερα, επιχειρεί η κυβέρνηση. Η «εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας», που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και υλοποιεί η ΝΔ, φέρνει βαθιές ανατροπές, όπως: Το νομοσχέδιο για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Την αναθεώρηση του καθεστώτος των ΒΑΕ. Τις ενοποιήσεις των επικουρικών ταμείων και την υπαγωγή ορισμένων στο ΕΤΕΑΜ. Τον κανονισμό σύνταξης του ΟΑΕΕ, που μειώνει μέχρι και 30% τις συντάξεις αυτοαπασχολούμενων. Την αναδιάρθρωση των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ που καταδικάζει σε μικρές συντάξεις και αυξημένες εισφορές χιλιάδες νέους μηχανικούς. Τη χαριστική ρύθμιση για τα χρέη προς το ΙΚΑ. Οπως υπογραμμίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα δε θα δεχτούν άλλα πλήγματα. Αντίθετα, πρέπει να θεωρούν δεδομένο το ακριβώς αντίθετο και να οργανώσουν την πάλη τους μακριά από τον λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο"».


ΣΕΛ.  7

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Ενιαία πάλη για σταθερή και μόνιμη δουλιά

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή στάση εργασίας (11 - 3 μ.μ.) και στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, στις 11 π.μ., στην πλατεία Βάθης, απευθύνουν σε συμβασιούχους και μόνιμους εργαζόμενους το Συντονιστικό Εργαζομένων στους ΟΤΑ και η ΤΑΔΗΣΥ. Την αναγκαιότητα να αναπτυχθεί ενιαία η πάλη για σταθερή και μόνιμη δουλιά, όπως τονίζει, σε χτεσινή του ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνουν και οι συνεντεύξεις Τύπου του υπουργού Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ. Ο μεν πρώτος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μονιμοποίησης για τους χιλιάδες συμβασιούχους, ενώ οι δήμαρχοι του δικομματισμού και του ΣΥΝ ζήτησαν «μπαλώματα» στο ισχύον Προεδρικό Διάταγμα.


ΣΕΛ.  9


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 33η επέτειο του «Πολυτεχνείου» και κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις. Επίσης, ανακοινώσεις της ΚΝΕ και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.


ΣΕΛ.  10   -   11
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚ
Συντονισμός δράσης κατά της στρατηγικής του ιμπεριαλισμού

Το Πορτογαλικό ΚΚ, που φιλοξένησε την 8η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, σχετικά με τις εργασίες της.


ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ψηφίζεται σήμερα το τερατούργημα Μπολκεστάιν

Συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αντεργατική οδηγία για την παροχή υπηρεσιών - γνωστή και σαν οδηγία Μπολκεστάιν.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ