Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στον ΟΠΕΠ

«Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στον ΟΠΕΠ» τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται: «Στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), που έχει σκοπό την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτιστικού δυναμικού της Ελλάδας, εργάζονται 250 εργαζόμενοι από το 2001. Είχαν και έχουν σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό της χώρας μας δεδομένου ότι αυτοί λειτουργούν πωλητήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, το αναψυκτήριο του Μουσείου Ακρόπολης και έχουν εκτελέσει σημαντικές και με διεθνή εμβέλεια πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παρά ταύτα η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τον Οργανισμό και να στείλει στον καιάδα της ανεργίας 250 οικογένειες.

Στις 25/09/2010, ημέρα Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλος, δεσμεύτηκε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή ότι "ο ΟΠΕΠ δεν κλείνει και καταργείται μόνο το ΔΣ του, ενώ εξασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και κανείς εργαζόμενος δε χάνει τη δουλειά του".

Σε αντίθεση με την παραπάνω δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από Δευτέρα 27/09/2010 με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΕΠ, κ. Μπαλαφούτα, και κατ' εντολή του υπουργού Πολιτισμού αποστέλλονται στους εργαζόμενους έγγραφες ειδοποιήσεις απόλυσης».

Ο υπουργός ερωτάται: «Για ποιο λόγο απολύθηκαν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΠ δεδομένου ότι υπάρχει και δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης, μέσω του αντιπρόεδρου της, κ. Πάγκαλου, περί μη απόλυσης κανενός εργαζομένου; Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΠ να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org