Συλλαλητήριο σήμερα στα Φάρσαλα και ακολουθούν την Παρασκευή ο Τύρναβος και στις 22 Σεπτέμβρη η Καρδίτσα
Με επαρχιακά συλλαλητήρια που θα κλιμακωθούν σε νομαρχιακά και στη συνέχεια θα συντονιστούν σε πανθεσσαλικό επίπεδο, αρχίζουν φέτος τον αγώνα της επιβίωσης οι αγρότες της Θεσσαλίας.
Το πρώτο "σάλπισμα" αγώνα για τις φετινές κινητοποιήσεις, δόθηκε το περασμένο Σάββατο από την πλατεία του Αμπελώνα και τη συνέχεια δίνουν σήμερα στις 10 το πρωί οι αγρότες των Φαρσάλων που πραγματοποιούν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τη σκυτάλη του αγώνα θα πάρουν την ερχόμενη Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, οι αγρότες του Τυρνάβου που έχουν προγραμματίσει ανάλογο συλλαλητήριο. Ακολούθως στις 22 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Καρδίτσας το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα στη μαζική σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων του νομού.
Η αγροτιά της Θεσσαλίας δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την πάλη της για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που στόχο έχει τον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους, σύγχρονους τσιφλικάδες.
Με τις νέες κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικούν την κατάργηση των περιορισμών και των προστίμων που θέτει η ΕΕ, αλλά και τη στήριξη της οικογενειακής και συνεταιριστικής γεωργικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης. Παράλληλα, αγωνίζονται για τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να προστατευτούν οι παραγωγοί προϊόντων ζωτικής σημασίας για την περιοχή, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στον αφανισμό. Ειδικότερα, για το βαμβάκι, που είναι η βασική καλλιέργεια στο θεσσαλικό κάμπο, οι αγρότες ζητούν: Την κατάργηση του προστίμου συνυπευθυνότητας για τα 100 πρώτα στρέμματα που είναι ιδιόκτητα και για 150 νοικιασμένα, ώστε ο παραγωγός να εισπράξει την τιμή στόχου (370 δραχμές το κιλό) για το προϊόν που θα παραδώσει. Ενόψει της αναθεώρησης του κανονισμού της ΕΕ, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει 1.500.000 τόνους πλαφόν παραγωγής και αύξηση των κονδυλίων. Παράλληλα, ζητούν να δίνονται οι επιδοτήσεις στον παραγωγό και όχι στους εκκοκκιστές και να διασφαλίσει, με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, το εισόδημα των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών.