Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοι για την... ΠΕΣΙΝΕ

Στην υπηρεσία του πολυεθνικού κεφαλαίου θέτει η κυβέρνηση τις δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις της χώρας, αφού σήμερα υπογράφεται συμφωνία μεταξύ των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, της ιταλικής ΕΝΙ, της αγγλικής "National Power" και της ΠΕΣΙΝΕ για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας 400 MW στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της πολυεθνικής ΠΕΣΙΝΕ.

Ετσι, στην περίπτωση που υλοποιηθεί η κατασκευή αυτής της μονάδας, η ΠΕΣΙΝΕ θα έχει τη δυνατότητα μετά το 2006, που λήγει η σύμβασή της με τη ΔΕΗ, να έχει τη δική της μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο που θα χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη μονάδα θα προέρχεται από την ιταλική ΕΝΙ και εντάσσεται στα πλαίσια των συμφωνιών της ENI με τη ΔΕΠΑ για τη διασύνδεση των δύο χωρών με υποβρύχιο αγωγό φυσικού αερίου.

Η συμφωνία βασικά ευνοεί πρωτίστως την ΠΕΣΙΝΕ, που θα έχει τη δική της μονάδα ενέργειας, τη ΔΕΠΑ, η οποία προσπαθεί να κάνει συμμαχίες και να στηρίξει τα επιχειρήματά της για την επιλογή του "εναλλακτικού προμηθευτή", αλλά και την ιταλική ΕΝΙ, η οποία θα είναι ο "εναλλακτικός προμηθευτής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ