Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΔΑ
Ενοχλεί ο συνδικαλισμός

Η διοίκηση των ΕΛΔΑ απαγόρευσε την είσοδο σε συνδικαλιστή του Συνδικάτου Μετάλλου

Η απαγόρευση εισόδου στα ΕΛΔΑ συνδικαλιστή του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά αποκαλύπτει την αγαστή συνεργασία που έχουν οι εργολαβικές επιχειρήσεις και η διοίκηση των ΕΛΔΑ,για να καταστείλουν κάθε αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων!

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί απαγορεύτηκε η είσοδος στο διυλιστήριο του γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,Κ. Φάκαρου!Το πρόσχημα για την απαγόρευση της εισόδου στον συνδικαλιστή ήταν ότι είναι αρκετά επικίνδυνη η περιοχή του διυλιστηρίου! Η πραγματική αιτία είναι η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και ειδικότερα των μεταλλεργατών, οι οποίοι απασχολούνται σε εργολάβους, που έχουν αναλάβει έργα στα ΕΛΔΑ, και που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις!

Οι μεταλλεργάτες των εργολαβικών συνεργείων στα ΕΛΔΑ εδώ και 10 μέρες παλεύουν για την καταβολή βασικού ημερομισθίου αντί του ωρομισθίου, την καταβολή της υπερωρίας προσαυξημένης κατά 100% και την ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Μετά και από την προχτεσινή, μαζική απεργιακή κινητοποίησή τους, οι μεταλλεργάτες αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση την παύση εργασιών, από χτες και μέχρι την Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, καθώς και την αποχή από την υπερωριακή απασχόληση το Σαββατοκύριακο.Χτες το πρωί, ο Κ. Φάκαρος βρέθηκε στα ΕΛΔΑ για να κουβεντιάσει με τους μεταλλεργάτες. Στο αίτημά του όμως να μπει στο χώρο, του απαγορεύτηκε η είσοδος με εντολή του κ. Δωδώνη,η ιδιότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή! Ο γραμματέας του συνδικάτου ενημέρωσε τους μεταλλεργάτες για το γεγονός, οι οποίοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι δεν τρομοκρατούνται και ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν περνούν.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου,σημειώνεται ότι η προχτεσινή απεργία ήταν μια απάντηση στην ασυδοσία της εργοδοσίας, που το μόνο μέλημά της είναι, μέσα από την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, να πηγαίνει τους εργαζόμενους χρόνια πίσω. "Κατακτήσεις δεκαετιών, τονίζεται, σιγά σιγά προσπαθούν να τις πάρουν πίσω. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι μουντζούρηδες δεν είναι κρέατα για πούλημα!".

Το συνδικάτο καταγγέλλει ότι η διοίκηση του διυλιστηρίου έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί τα μέτρα ασφάλειας είναι ανύπαρκτα και παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, ότι οι τεχνικοί ασφάλειας δεν εφάρμοσαν τη νομοθεσία για τις υψηλές θερμοκρασίες στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Αυτό έγινε δυνατό μόνο μετά την παρέμβαση του συνδικάτου. "Καλούμε - υπογραμμίζεται - όλες τις επιχειρήσεις να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, γιατί η αγωνιστική παρέμβαση των μεταλλεργατών θα κλιμακωθεί παραπέρα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση(2006-01-17 00:00:00.0)
Στη μάχη για τη σύμβαση(2003-05-18 00:00:00.0)
Δέκα μήνες χωρίς ένσημα!(2000-03-09 00:00:00.0)
Σε 48ωρη απεργία από σήμερα(1999-08-18 00:00:00.0)
Προειδοποιητική απεργία!(1999-08-04 00:00:00.0)
Κλείνουν οι πύλες του Σκαραμαγκά!(1996-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ