Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ
Κάντε επιτέλους ελέγχους

Σε έξαρση η "μαύρη εργασία" ξενοδοχοϋπαλλήλων, καταγγέλλει το σωματείο

"Από τους τετρακόσιους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις στην Ικαρία, τουλάχιστον οι μισοί δεν είχαν ποτέ επαφή με το ΙΚΑ"!Το γεγονός καταγγέλλει με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ, τα τοπικά υποκαταστήματά του και το ΙΚΑ Σάμου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας.

Το σωματείο καταγγέλλει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι από την εργοδοσία θεωρείται δεδομένο πως ένας εργαζόμενος πρέπει να απασχοληθεί τουλάχιστον 1 - 2 τουριστικές περιόδους ανασφάλιστος, για να τον ασφαλίσει την επόμενη! "Η ανασφάλιστη εργασία - τονίζεται - η οποία, λόγω της ασυδοσίας της εργοδοσίας από τη μια πλευρά και την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργήσει ένα εξουθενωτικό πλαίσιο εργασίας για τους εργαζόμενους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι - σύμφωνα με πληροφορίες ξενοδοχοϋπαλλήλων - ότι η αξίωση από πλευράς εργαζομένου για μόνιμη αμοιβή και ασφάλιση θεωρείται υπέρτατο κόστος για την επιχείρηση".

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, το σωματείο ζητά τη διενέργεια ελέγχου σε όλο το νησί, είτε από τους υπαλλήλους των τοπικών παραρτημάτων, είτε από κλιμάκιο από την κεντρική υπηρεσία. "Θεωρώντας - υπογραμμίζεται - ότι όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα, ζητάμε από την υπηρεσία σας να προστατέψει τους εργαζόμενους της Ικαρίας από τις άνομες ορέξεις των εργοδοτών, γιατί δεν μπορεί επιτέλους οι εργαζόμενοι να έχουν μόνο υποχρεώσεις, τόσο απέναντι στην εργοδοσία, όσο και απέναντι στο κράτος, έχουν και δικαιώματα. Διασφαλίστε τα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ