Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αυλαία με κύπελλο

Με δύο συναντήσεις του 8ου ομίλου, Τρίκαλα - Καρδίτσα (17.30, SEVEN) και ΑΕΚ - Αιγάλεω (19.45, SEVEN), ξεκινάει σήμερα η νέα ποδοσφαιρική περίοδος

Η επίσημη έναρξη της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου γίνεται σήμερα. Την αυλαία των εσωτερικών διοργανώσεων "σηκώνει" το κύπελλο Ελλάδας με δύο παιχνίδια στα πλαίσια του 8ου ομίλου. Στις 17.30 τα Τρίκαλα υποδέχονται την Καρδίτσα (SEVEN) και στις 19.45 η ΑΕΚ φιλοξενεί το Αιγάλεω (SEVEN). Αύριο για τον 3ο όμιλο στις 17.30 η Προοδευτική αντιμετωπίζει στο στάδιο Καραϊσκάκη τη Δόξα Βύρωνα (SEVEN) και για τον 6ο στις 19.45 ο Ηρακλής υποδέχεται τον Πανσερραϊκό (SEVEN).

Ο δεύτερος τη τάξει ποδοσφαιρικός θεσμός στη χώρα απέκτησε φέτος νέα δομή που οι περισσότεροι υποστηρίζουν - και οι ενδείξεις τούς δικαιώνουν - ότι μάλλον θα τον υποβαθμίσει. Ουσιαστικά οι παράγοντες ΕΠΑΕ και ΕΠΟ μετέτρεψαν το κύπελλο σ' ένα μίνι πρωτάθλημα με διττό σκοπό. Αφ' ενός περισσότερα έσοδα, αφ' ετέρου προστασία των ισχυρών.

Ομιλοι με διπλές συναντήσεις σημαίνουν επιπλέον παιχνίδια, άρα εισιτήρια και τηλεοπτικές μεταδώσεις... Μόνο που η διαφορά επιπέδου μεταξύ των ομάδων μάλλον εγγυάται πολλές συναντήσεις με προδιαγεγραμμένη έκβαση, άρα πλήρως αδιάφορες. Από την άλλη η βαθμολογία καθιστά πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, την έκπληξη. Δηλαδή το κατ' εξοχήν ελκυστικό χαρακτηριστικό του θεσμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ