Τετάρτη 28 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πλειοδοσία από ρατσιστικές θέσεις

Ταυτίζει την εγκληματικότητα με τους οικονομικούς μετανάστες, προσφέρει κάλυψη στις επιχειρήσεις - σκούπα και συμφωνεί πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής

Σε πλήρη υποστήριξη των κυβερνητικών επιλογών για την "εγκληματικότητα" μετατράπηκε χθες η φραστική και δημαγωγική "διαφωνία" του Κ. Καραμανλή μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Σημίτη για τη μεταναστευτική πολιτική.

Παρουσιάζοντας χθες τις θέσεις του κόμματός του ο Κ. Καραμανλής, από τη μια ταύτισε σχεδόν απροκάλυπτα την εγκληματικότητα με τους οικονομικούς μετανάστες, πλειοδότησε σε αστυνομοκρατικού χαρακτήρα μέτρα "τάξης", ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την επέκταση του δικομματικού διαλόγου και της συναίνεσης και σε άλλα θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική, η παιδεία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε και πάλι την εικόνα της χώρας ως "ξέφραγου αμπελιού", κυρίως όπως είπε στα χωριά, στην ύπαιθρο και στις παραμεθόριες περιοχές, για να συνδέσει έτσι την εγκληματικότητα με τους οικονομικούς μετανάστες. Ταυτόχρονα, έδωσε πλήρη κάλυψη στις επιχειρήσεις - σκούπα κατά των οικονομικών μεταναστών, περιοριζόμενος να εκφράσει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά τους!

Οι προτάσεις που παρουσίασε δε διαφέρουν παρά στις "τεχνικές λεπτομέρειες" από αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη. Ετσι, τάχθηκε υπέρ της ριζικής αναδιοργάνωσης της αστυνομίας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικό τρόπο στους στόχους και τα καθήκοντά της και σε αυτή την κατεύθυνση επικρότησε την ίδρυση του αρχηγείου αστυνομίας, για να υπάρχει "αυτονομία στη δράση του", εκφράζοντας απλώς διαφωνία γιατί δεν καταργείται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης! Στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων πρότεινε το σώμα των φυλάκων να φτάσει στα 5.000 άτομα, ενώ έμφαση έδωσε στον τρόπο ελέγχου της αδειοδότησης εισόδου και παραμονής των αλλοδαπών στη χώρα. Συγκεκριμένα, για το καθεστώς χορήγησης βίζας ζήτησε να συνδεθεί με τις ανάγκες της χώρας, ενώ για τις κάρτες εργασίας ζήτησε διαφάνεια χορήγησης και ελέγχου τους. Ταυτόχρονα ζήτησε την επανασύσταση της Αγροφυλακής. Παρ' όλο που οι προτάσεις της ηγεσίας της ΝΔ παρουσιάζονται σκόπιμα γενικόλογες και αόριστες, ωστόσο είναι ολοφάνερος ο αντιδραστικός και αυταρχικός χαρακτήρας τους.

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγών στο σωφρονιστικό σύστημα, αναγορεύοντας κυρίαρχο ζήτημα την επανεξέταση του συστήματος αδειών κυρίως στους βαρυποινίτες.

Σε συσκέψεις που έγιναν στη Ρηγίλλης εξετάστηκαν οι θέσεις του κόμματος για την παιδεία και υγεία, αλλά δε δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες επιδιώκεται να προβληθούν μερικές γενικού χαρακτήρα προτάσεις στο καθένα από τα παραπάνω θέματα, ώστε να μη γίνεται αντιληπτός ο αντιλαϊκός χαρακτήρας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ