Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο χείλος της καταστροφής

Σε χρεοκοπία οδηγούνται οι παραγωγοί πρώιμης πατάτας των περιοχών Χορταρού, Καμαρωτού, Στρυμονοχωρίου και Σιδηροκάστρου του νομού Σερρών, λόγω της χαμηλής τιμής διάθεσης του προϊόντος τους. Αυτό επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

"Οι 60 - 65 δραχμές που πουλάνε το προϊόν τους, μόλις που καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Εκτός όμως από τη χαμηλή τιμή με την οποία οι έμποροι και κάτοχοι των διαλογητηρίων αγοράζουν το προϊόν τους, τελείως αυθαίρετα και υποκειμενικά καθορίζουν και την ποιότητά του, π.χ., για κάθε τελάρο των 25 κιλών που παραδίδουν οι παραγωγοί αφαιρούν 8 - 9 κιλά ως β' ποιότητας και σκάρτη πατάτα", υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές.

"Καθολικό αίτημα των παραγωγών είναι η λήψη μέτρων για την προστασία τους από την αυθαιρεσία και ασυδοσία των εμπόρων, καθώς και ο καθορισμός τιμής ασφάλειας στο προϊόν τους. Τιμή που θα καλύπτει το κόστος παραγωγής και θα αφήνει ένα λογικό κέρδος για την επιβίωσή τους", τονίζουν.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να προστατέψει τους παραγωγούς από την ασυδοσία του εμπορίου, καθώς και την εξασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής στο προϊόν τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ