Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαία διευκρίνιση

Για τεχνικούς λόγους, στον κυριακάτικο "Ρ", στο δημοσίευμα που αφορούσε την αποψίλωση του λυκείου, απαλείφτηκαν από τους πίνακες της σελίδας 6 και 7 οι τίτλοι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ο αναγνώστης να κατανοήσει τα στοιχεία.

Για να γίνουν κατανοητοί οι πίνακες, διευκρινίζεται ότι ο πίνακας 1 που δημοσιεύεται στο πάνω μέρος της σελίδας 6 αναφέρεται στη ροή των μαθητών που αποφοίτησαν από το Λύκειο φέτος (περσινή Γ Λυκείου). Η σύγκριση γίνεται με τη ροή των μαθητών που θα αποφοιτήσουν από το ενιαίο λύκειο το 2000 και το 2001 (περσινή Β τάξη και Α τάξη του ενιαίου λυκείου αντίστοιχα). Οπίνακας 2 ο οποίος δημοσιεύεται στο πάνω μέρος της σελίδας 7 αναφέρεται στην περσινή Β τάξη του ενιαίου λυκείου, ενώ ο σχετικός με την περσινή Α τάξη πίνακας 3 δημοσιεύεται στο κάτω μέρος της σελίδας 6.

Τέλος, ο τέταρτος πίνακας,που δημοσιεύεται στο κάτω μέρος της σελίδας 7, αναφέρεται στον προσανατολισμό της διαρροής των μαθητών του "ενιαίου" λυκείου στο διάστημα μιας χρονιάς (μεταξύ του σχολικού έτους 1997 - '98 και του σχολικού έτους 1998 - '99). Από την ανάγνωση και μόνο των πινάκων, είναι ορατό ότι το 1/4 των μαθητών που φεύγουν από το λύκειο εγκαταλείπουν οριστικά την εκπαίδευση και ότι αν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι δεν καταργηθούν, οι κάτοχοι του απολυτηρίου λυκείου θα είναι οι μισοί από ό,τι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ