Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Καμία έκπτωση στο ρατσισμό

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η οποία κατευθύνεται και υποδαυλίζεται απροκάλυπτα από την κυβέρνηση, από την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, να φορτωθούν όλα τα δεινά του τόπου στις πλάτες των αλλοδαπών εργατών. Η κυρίαρχη ιδεολογία και προπαγάνδα έχει ανακαλύψει στους εξαθλιωμένους και καταδιωκόμενους οικονομικούς μετανάστες το "μεγάλο εχθρό", εναντίον του οποίου επιχειρεί να κατευθύνει την οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας και των εργαζομένων, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος, η απάνθρωπη, βάρβαρη και ταξική πολιτική που εφαρμόζεται. Ελάχιστα ενδιαφέρονται για το ότι διαποτίζουν ολοένα και περισσότερο στις λαϊκές μάζες με το δηλητήριο του ρατσισμού. Αλλωστε, ο ρατσισμός ποτέ δεν ήταν έξω από την κυρίαρχη ιδεολογία και πάντα χρησιμοποιούνταν, για να δίνει τις λύσεις που η άρχουσα τάξη επιδίωκε.

Μετά τα παραπάνω, εύκολα μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την ξεδιάντροπη εκμετάλλευση του τελευταίου περιστατικού, με την απαγωγή των 8 ομήρων στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και τη σκόπιμη γενίκευση που γίνεται.

Οι κομμουνιστές, όλοι οι προοδευτικοί και αριστεροί αγωνιστές, δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό και καμία έκπτωση σε αυτά τα ζητήματα. Δίνουν σκληρές μάχες, "κόντρα στο ρεύμα", που επιχειρούν άλλοι να διαμορφώσουν. Εχουν το δίκιο και την αλήθεια με το μέρος τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ