Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αναζήτηση... συνενόχων

Την ερχόμενη βδομάδα ολοκληρώνει ο υπουργός Εξωτερικών την "ενημέρωση" προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με στόχο την "εκμαίευση" της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για τους χειρισμούς και τις επιλογές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου συνέχισε τις επαφές του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χτες ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε κατά σειρά, με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλο και την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ την ερχόμενη βδομάδα σκοπεύει να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, προβάλλει την πρωτοβουλία για ενημέρωση των κομμάτων, ως "ανάγκη για να υπάρξει στενή συνεργασία", λέγοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης "έχουν ένα σημαντικό αν όχι και καθοριστικό ρόλο να παίξουν στις διαδικασίες και διαμόρφωσης αλλά και εφαρμογής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας".

Ωστόσο, φαίνεται πως η "ενημέρωση" του υπουργείου προς τους αρχηγούς των κομμάτων, προκύπτει περισσότερο από την ανάγκη της κυβέρνησης για "ανίχνευση προθέσεων", παρά από την επιθυμία της να "μοιραστεί" ανησυχίες και προβληματισμούς με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αλλωστε, οι επιλογές της κυβέρνησης είναι ειλημμένες, γνωστές, απόλυτα προσαρμοσμένες στις αμερικανικές απαιτήσεις και στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης και αυτό, μάλλον, είναι το πρόβλημα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο υπουργός Εξωτερικών με την "ενημέρωση" προς τα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ