Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο αγώνας έφερε την αναστολή των συγχωνεύσεων

Την αναστολή προηγούμενης απόφασης σχετικά με τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων 55ο, 56ο και 57ο αποφάσισε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ύστερα από την έντονη αντίδραση γονέων και δασκάλων, που κατήγγειλαν τη νομαρχιακή αρχή για μια άνευ προηγουμένου πρόχειρη και επικίνδυνη για τη δημόσια εκπαίδευση απόφαση.

Γονείς και δάσκαλοι έχουν επισημάνει ότι σκοπός της απόφασης αυτής είναι η καθιέρωση μόνιμης πρωινής βάρδιας στα παραπάνω σχολεία, χωρίς καν να έχει προηγηθεί μελέτη για το αν αρκεί η υποδομή για την υλοποίηση του σχεδίου. Οπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων των τριών σχολείων, επιχειρείται να καθιερωθεί το σχολείο πρωινής βάρδιας με τη στέγαση των μαθητών σε επικίνδυνους χώρους, αποθήκες και κατασκευές, με πρόχειρες προσθήκες, ενώ έντονα προβλήματα θα υπάρξουν για την υγιεινή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 500 παιδιά υπάρχουν 8 τουαλέτες!

Οι εκπρόσωποι των δασκάλων τόνισαν ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αγνόησαν παντελώς τις απόψεις των γονιών και των δασκάλων. Αξίζει να τονίσουμε ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο νομάρχης ζήτησε να σχηματιστεί επιτροπή από νομαρχιακούς συμβούλους, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία στο χώρο και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν είναι δυνατή η συγχώνευση. Μετά όμως την αντίδραση των γονέων και των δασκάλων, που συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή συνεδρίαση, ο νομάρχης επαναδιατύπωσε την απόφαση και προχώρησε στην αναστολή της συγχώνευσης για την επόμενη χρονιά.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης,νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", συμφώνησε με την τελευταία πρόταση του νομάρχη (αναστολή της συγχώνευσης), τονίζοντας όμως ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση λαμβάνει αποφάσεις εκ του προχείρου και προσπαθεί να τις επιβάλλει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επισήμανε ακόμα ότι δε λαμβάνει υπόψη του τη γνώμη των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα το Νομαρχιακό Συμβούλιο να ακυρώνει προηγούμενες αποφάσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ