Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ψήφος ανυπακοής η ψήφος στο ΚΚΕ

"Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ανυπακοής, ψήφος απόρριψης. Μια ψήφος "τσαμπουκά" απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σ' αυτές τις κυβερνήσεις, σ' αυτά τα όργανα, σ' αυτές τις μαριονέτες που έχουν σήμερα αυτή την πολιτική, αυτή τη στάση. Που δολοφονούν ένα λαό που δεν απείλησε κανένα, μια ανεξάρτητη χώρα που δεν επιτέθηκε σε καμία γειτονική της χώρα. Είναι μια ψήφος που λέει: "Εμείς θα απειθαρχήσουμε. Εμείς δεν υποτασσόμαστε. Εμείς δε μασάμε απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές". Και είναι η στιγμή τέτοια των πολιτικών εξελίξεων που χρειάζεται να σταλεί ένα τέτοιο μήνυμα".Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος,μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. "Στις 13 του Ιούνη η ψήφος των εργατών στη Ζώνη θα είναι κόκκινη", ήταν η υπόσχεση που έδωσαν οι συγκεντρωμένοι.

"Δεν απευθυνόμαστε, είπε ο ομιλητής, μόνο στους φίλους, τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ για να δώσουν ψήφο στο Κομμουνιστικό Κόμμα στις 13 του μήνα. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες που μπορούν μαζικά να ενισχύσουν το ΚΚΕ:

Ολοι οι αγωνιστές, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, που για διάφορους λόγους τα προηγούμενα χρόνια εγκλωβίστηκαν ή παρασύρθηκαν ή παγιδεύτηκαν σε διαφορετικές επιλογές. Σήμερα έχουν δει ποιος είναι με ποιον. Σήμερα βλέπουν και αντιλαμβάνονται ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει αγώνας, αξιοποίηση, πάλη και μέσα απ' τα Ευρωκοινοβούλια και μέσα από τα Κοινοβούλια και μέσα στους μεγάλους δρόμους των ταξικών αγώνων.

Είναι και η νεολαία για την οποία επιφυλάσσουν ένα μέλλον της πρέζας, της ηρωίνης, της απασχολησιμότητας. Ε, λοιπόν, η νεολαία μπορεί να τους συγυρίσει με τον καλύτερο τρόπο και να τους πει αυτά που πρέπει να τους πει, στηρίζοντας, ενισχύοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας",κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ