Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τελείωσαν τα ψέματα

Κάλεσμα για αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ απηύθυναν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος Στρ. Κόρακας και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αλ. Τομαράς

"Στην αγροτιά της Καρδίτσας και γενικότερα στο λαό της, δίνεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία, με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, να βροντοφωνάξει σ' όλους εκείνους τους θιασώτες της ΕΕ, της πολιτικής που τους ανάγκασε να βγουν στους δρόμους τα τελευταία χρόνια, με αγώνες που κέρδισαν την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων των εργαζομένων της χώρας, ότι τελείωσαν τα ψέματα. Δεν πρόκειται να ξαναπέσει στις παγίδες τους, είτε πράσινες είναι αυτές, είτε γαλάζιες, είτε ροζέ. Οτι ξεκαθάρισε μέσα από τους αγώνες αυτούς, στα μπλόκα, ποιοι είναι οι πραγματικοί του φίλοι και ποιοι είναι οι αντίπαλοί του, όσο κι αν αυτοί οι τελευταίοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από φιλολαϊκές μάσκες".

Αυτό τόνισε ο Στρ. Κόρακας,επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπον) της Καρδίτσας.

Στη συνέχεια, αφού αποκάλυψε την ουσία της πολιτικής και τις συνέπειες της ΕΕ και της ΟΝΕ για τους εργαζόμενους και απέδειξε τεκμηριωμένα την ουσιαστική ταύτιση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και ΣΥΝ πάνω σ' αυτήν, τόνισε ότι η ΟΝΕ είναι "όψιμος στόχος" και παράδεισος, όχι για τους λαούς, αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο, για τα αρπακτικά, που πράγματι την τελευταία χρονιά, στην πορεία για την ΟΝΕ, αύξησαν τα κέρδη τους σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ όλο και περισσότερο σφίγγει το ζωνάρι για το λαό (αύξηση ανεργίας, φόρων, κόστους ζωής, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, εγκληματικότητα, εξαθλίωση...). Κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, ακόμα περισσότερο, που, όπως το ζούμε στις μέρες μας, το μεγάλο κεφάλαιο με όπλο και μέσω του ΝΑΤΟ, δε διστάζει για να υπηρετήσει τα συμφέροντά του να καταφεύγει εκτός από την πλύση εγκεφάλου και στην τρομοκρατία στο εσωτερικό των χωρών ενάντια στους εργαζόμενους (ΜΑΤ, δικαστήρια) και στα όπλα, στους εγκληματικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Στρ. Κόρακας ξεσκέπασε με συγκεκριμένα στοιχεία το ψέμα της εθνοκάθαρσης, αλλά και την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, που, από τη μια, ισχυρίζεται ότι δε συμμετέχει σ' αυτήν την απρόκλητη επίθεση και, από την άλλη, περηφανεύεται για τους επαίνους και τα εύσημα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για την "ανεκτίμητη βοήθειά της, παρά την αντίδραση του ελληνικού λαού". Κατήγγειλε την υποκρισία και της ΝΔ και του ΣΥΝ, που, ενώ καταγγέλλουν τα εγκλήματα, στηρίζουν τους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κάλεσε και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ξεπεράσουν προκαταλήψεις και ενδοιασμούς και κάθε μορφής αναχώματα και να συνειδητοποιήσουν ότι όσο μένουν με δεμένα τα χέρια ή όσο ανακυκλώνονται και στριφογυρίζουν γύρω από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ή τις παραλλαγές τους, όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, αλλά θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. "Ας μην βοηθήσουμε με την ψήφο μας, τόνισε, να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Ας δώσουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που προειδοποίησε έγκαιρα για τα όσα γίνονται σήμερα, που πρωτοστάτησε στον αγώνα για την αποτροπή τους. Το μόνο κόμμα που με συνέπεια στάθηκε και στέκεται μπροστά σ' όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων της χώρας μας.

Δυνατό ΚΚΕ με περισσότερους ευρωβουλευτές, σημαίνει πιο δυνατή φωνή των εργαζομένων στην Ευρωβουλή, ενίσχυση του αγώνα τους για τα δίκαιά τους, ενίσχυση του πόλου έλξης και συσπείρωσης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα συγκροτήσουν το πανίσχυρο Μέτωπο για να αλλάξει η πορεία της χώρας σε όφελος του λαού".

Πρόβα τζενεράλε

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Α. Τομαράς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, που, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

"Αυτό που γίνεται σήμερα στη Γιουγκοσλαβία, υπογράμμισε, είναι η πρόβα τζενεράλε για όλα αυτά πρόκειται ν' ακολουθήσουν. Γιατί στόχος του ΝΑΤΟ, είναι όλοι οι λαοί που αντιστέκονται. Είναι όλοι όσοι ζητάνε ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα.

Ο ομιλητής κατήγγειλε τη χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης "να εξαγοράσει τον ελληνικό λαό, πετώντας του ένα κομμάτι καμένη σάρκα. Αυτή η προσπάθεια, να μας πείσουν ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε πάνω από το πτώμα της κατασφαγιασμένης Γιουγκοσλαβίας. Οτι θα πάρουμε μέρος στη λεηλασία και στο αλισβερίσι. Αυτό - είπε - ο ελληνικός λαός δε θα το επιτρέψει. Είναι ενάντια στο ήθος του, στο αίσθημα, στην ιστορία του και στον πολιτισμό του".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ