Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ψηλά το αντιπολεμικό αίσθημα του λαού

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,σε όλη τη χώρα με τους αγωνιστές της ειρήνης να κρατούν ψηλά το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό αίσθημα του λαού μας ενάντια στην επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Απαίτηση των πολύμορφων εκδηλώσεων, όπως και η ομόθυμη θέληση του ελληνικού λαού να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί, να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια.

Στις δραστηριότητες των επόμενων ημερών περιλαμβάνονται:

Αντιπολεμικός Μάης στον Πειραιά

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου διοργανώνει το Σάββατο 15 Μάη στις 5.00 μμ,στο γήπεδο του Σχιστού φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου, ενάντια στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Συμμετέχουν οι ακαδημίες των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, ΑΠΟ "Κερατσίνι", ΑΠΨΟ "Νέοι Ευγενείας", ΑΠΣ "Αμφιάλη", ΑΕ "Χαραυγή" με σύνθημα "Το ποδόσφαιρο σημαιοφόρος της ειρήνης". Στο τέλος των αγώνων οι ποδοσφαιριστές της πόλης θα στείλουν μήνυμα στους Σέρβους συναθλητές τους, το οποίο θα παραλάβει Σέρβος αθλητής.

- Την Κυριακή 16 Μάη,οι Επιτροπές Ειρήνης Κερατσινίου, Περάματος και Νίκαιας διοργανώνουν ποδηλατοδρομία ενάντια στον πόλεμο.Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 πμ από τα καραβάκια του Περάματος. Στις 10.45 πμ θα γίνει στάση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια.

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: "Ελα σήμερα μαζί με τους ποδηλατοδρόμους της ειρήνης, αύριο σε νέες κινητοποιήσεις".

Στη διοργάνωση συμπαραστέκονται οι Δήμοι Περάματος, Κερατσινίου και Νίκαιας.

- Την Κυριακή 23 Μάη,στις 7.30 μμ στην πλατεία Λαού θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "ΜΜΕ και "νέα παγκόσμια τάξη"" που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Δήμο, τις Δημοτικές κινήσεις και φορείς της πόλης διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις τοΣάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Μάη στις 7.30 μμ για συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στην πλατεία Βάρναλη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα και επώνυμοι τραγουδιστές.

Αλιμος

Η Ενωτική Κίνηση Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον λαό της Νέας Γιουγκοσλαβίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μάη στις 8.00 μμ στο ανοιχτό θέατρο "Μαίρη Αρώνη" στην πλατεία Καραϊσκάκη. Θα μιλήσει πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιο Συμβουλίου Ειρήνης, Ευάγγελος Μαχαίρας.

Στη Δάφνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν πολύμορφες φιλειρηνικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο:

- Σήμερα Παρασκευή 14 Μάη πραγματοποιείται πολύμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση από τα δημοτικά σχολεία της πόλης, θα ακουστούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης μηνύματα ειρήνης από παιδιά προσφύγων - κατοίκων Δάφνης.

- Αύριο Σάββατο 15 Μάη στις 10.00 πμ οι Πρόσκοποι διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Τα παιδιά μιλούν με το μολύβι για την ειρήνη". Στις 8.00 μμ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τον Σύλλογο Κρητών "Το Αρκάδι",με παραδοσιακούς χορούς και ο Μορφωτικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Παρθενών" του Ν. Τριανταφύλλου θα παρουσιάσει επίσης πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Στην Ικαρία

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Κήρυκου Ικαρίας πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 16 Μάη από το Τσουρέδο ως τον Αγιο Κήρυκα.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει την Κυριακή 16 Μάη στις 11.00 πμ αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Κέρκυρα

Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

- Σήμερα Παρασκευή 14/5 στις 8.30 μμ μουσική βραδιά για την Ειρήνη στα Βαλκάνια με το μουσικό και το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννάδων, στην καφετέρια "Ενα και Ενα" στον Αγιο Ματθαίο.

- Σε ανοιχτή συνέλευση επίσης καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας όλους τους φίλους της σήμερα Παρασκευή 14/5 στις 8.00 μμ στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου. Θέμα ο προγραμματισμός της δράσης για την Ειρήνη και η εκλογή της νέας γραμματείας και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ.

- Αύριο Σάββατο 15/5 στις 8.30 μμ αντιπολεμική συναυλία με το συγκρότημα του Σπ. Σαμοϊλη και συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Θιναλίου καθώς επίσης και έκθεση φωτογραφίας από τη βομβαρδισμένη Γιουγκοσλαβία. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφών, η Επιτροπή κατά της Επέμβασης, η ΕΛΜΕ και το 15μελές του Γυμνασίου Θιναλίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ