Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτοί τον πόλεμο, εμείς την ειρήνη

Με φωνή που έτρεμε από συγκίνηση άνοιξε την εκδήλωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Τζωρτζίδης, τονίζοντας πως "στις μέρες μας που η νέα τάξη πραγμάτων δείχνει το εγκληματικό της πρόσωπο δολοφονεί αθώους και αμάχους, σε μέρες που οι κυβερνώντες ντόπιοι και ξένοι σιωπούν και με τη σιωπή τους γίνονται συνυπεύθυνοι στο έγκλημα, δύο λέξεις πρέπει να κυριαρχούν στο μυαλό μας: αντίσταση και συστράτευση.Είναι τιμή μου που προλογίζω σήμερα ένα άτομο που η λέξη αντίσταση είναι συνυφασμένη με τη ζωή της. Η παρουσία της και η ομιλία της αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους που κρατούν τις σημαίες του ΚΚΕ, ενός κόμματος που ποτέ δε φοβήθηκε τις θυσίες και την αλήθεια".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Λιάνα Κανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στον βρώμικο πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και καταδεικνύοντας τους υπαίτιους τόνισε πως οι λαοί με τη δράση τους μπορούν να τους κλείσουν το δρόμο. "Αυτοί τον πόλεμο, εμείς την Ειρήνη", σημείωσε προσθέτοντας πως "μόνο το λαϊκό μέτωπο εγγυάται την αντίσταση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το τέλος της νέας τάξης άρχισε. Εμείς θα υπογράψουμε το τέλος της", καλώντας το λαό να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκτοξεύοντας έτσι χιλιάδες βόλια στην καρδιά του ιμπεριαλισμού.

Την "εργαζόμενη Πάτρα, την Πάτρα της επιστήμης και του πολιτισμού, την Πάτρα των ηρωικών ταξικών και δημοκρατικών αγώνων", χαιρέτισε ο Στρατής Κόρακας, ανεβαίνοντας στο βήμα. Αναφέρθηκε στην υποβάθμισή της από την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ από καιρό προειδοποιούσε γι' αυτές τις επιπτώσεις και στάθηκε πάντα δίπλα στους μεγάλους αγώνες του λαού και τώρα μπορεί να τους κοιτά στα μάτια και ζητά να το ενισχύσουν. Αφού αναφέρθηκε στην αντιπολεμική προσφορά του Κόμματος, ο Στρ. Κόρακας ζήτησε ψήφο στο ΚΚΕ, η οποία αποτελεί την "πιο εύστοχη ευθεία βολή στην καρδιά του ιμπεριαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ