Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Μπερνς "αλωνίζει" στα υπουργεία

Νέο κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών έχει ξεκινήσει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ν. Μπερνς,ο οποίος χτες, μετά την προχτεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Αμυνας και τη συνάντησή του με τονΑ. Τσοχατζόπουλο,επισκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών, όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτη.

Για τις νέες αυτές επισκέψεις στα γραφεία υπουργών του Αμερικανού πρεσβευτή, ρωτήθηκε χτες και ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,ο οποίος τις δικαιολόγησε υποστηρίζοντας ότι "ο κύριος Μπερνς είναι πρέσβης των ΗΠΑ"... Ειδικότερα, όσον αφορά την επίσκεψη του Ν. Μπερνς στο υπουργείο Αμυνας, ο Δ. Ρέππας την απέδωσε στο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την εξέλιξη του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος, τη δε χτεσινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών την απέδωσε στην επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Γ. Κρανιδιώτη, για να συμπληρώσει ότι "το Κυπριακό και βεβαίως, η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης σ' αυτή τη συνάντηση". Ωστόσο πρόσθεσε: "Γνωρίζετε ότι είναι σε εξέλιξη η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και αυτό, πιστεύω, κάνει αυτονόητη ίσως και αναγκαία τη συχνή επικοινωνία μεταξύ παραγόντων δύο κυβερνήσεων και μάλιστα της χώρας μας και των ΗΠΑ".

Σύμφωνα, όμως, με όλες τις ενδείξεις στην ημερήσια διάταξη των συναντήσεων αυτών είναι το θέμα της παραπέρα εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο και της διάθεσης επιπλέον διευκολύνσεων στις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του ΝΑΤΟ για χρησιμοποίηση αεροδρομίων της Τουρκίας και της Ουγγαρίας από τα ΝΑΤΟικά μαχητικά που επιτίθενται στη Γιουγκοσλαβία.

Επί του θέματος αυτού, αινιγματική είναι η δήλωση του Γ. Κρανιδιώτη, μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Ν. Μπερνς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν του υποβλήθηκε από την αμερικανική πλευρά αίτημα για επιπλέον διευκολύνσεις, απάντησε ότι, τουλάχιστον απ' αυτόν, δεν έχει ζητηθεί τίποτα. Υπονοώντας, προφανώς, ότι έχει ζητηθεί από άλλους. Η απάντηση αυτή τέθηκε στο υπουργείο Αμυνας, όμως και από εδώ δίνονται διαβεβαιώσεις, ότι ο Ν. Μπερνς δεν υπέβαλε αιτήματα για επιπλέον διευκολύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ