Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Σαλονικιώτικη κόντρα

ΠΑΟΚ και Αρης στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στην Ευρωλίγκα

Μια θέση στον ήλιο ή για να είμαστε πιο ακριβείς στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου διεκδικούν από σήμερα οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και Αρης, που δίνουν την πρώτη τους μονομαχία για το ποιος θα είναι αυτός που θα τερματίσει τελικά στην τρίτη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας (Αλεξάνδρειο 18.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Ενα ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά θα μπορούσε να πει κανείς, κυρίως λόγω της κρισιμότητάς του, αφού μπορεί να μην κρίνει τον πρωταθλητή, όπως παλιότερα, όμως έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα η έξοδος στην Ευρωλίγκα ισοδυναμεί με πρωτάθλημα.

Με βάση και το σκεπτικό ότι το πλεονέκτημα έδρας δεν υφίσταται ουσιαστικά, αφού όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Αλεξάνδρειο, μεγάλο ρόλο θα παίξει η ψυχολογική κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι δυο ομάδες.

Ο σημερινός γηπεδούχος ΠΑΟΚ μπορεί στα παιχνίδια με Ηρακλή και Παναθηναϊκό να μην ικανοποίησε με την απόδοσή του, όμως ο τεχνικός της ομάδας Κώστας Φλεβαράκης δηλώνει αισιόδοξος ενόψει της νέας πρόκλησης. "Αυτό που θα μετρήσει στη σειρά των αγώνων είναι η ψυχική δύναμη, αφού αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά από τα άλλα, ενώ στον αγωνιστικό τομέα οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους", τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Οσον αφορά τα προβλήματα των τραυματισμών, αυτά δείχνουν να ξεπερνιούνται αφού τόσο ο Νικολαϊδης όσο και ο Γιαννούλης βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ερωτηματικό όμως αποτελεί η συμμετοχή του Μπέρι, που ακόμα δεν έχει συνέλθει από το χτύπημα στη μέση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Την ευκαιρία για να κλείσει τη χρονιά με επιτυχία ψάχνουν όλοι στον Αρη, αφού μετά την αποτυχία να προκριθούν στον τελικό η έξοδος στην Ευρωλίγκα αποτελεί το βασικό στόχο. "Δεν ωφελεί σε τίποτα να στεκόμαστε στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε μπροστά. Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα μπορέσουν να τα καταφέρουν στην αποστολή τους", δήλωσε ο Ισραηλινός τεχνικός Σβι Σερφ, που θα έχει στη διάθεσή του τους Σιούτη και Σιγάλα οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ