Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΟΕ
Η διάβρωση συνεχίζεται...

Η διάβρωση του ολυμπιακού κινήματος έχει προχωρήσει πάρα πολύ και αυτό επιβεβαιώνεται συνέχεια. Η νεοσύστατη Επιτροπή Δεοντολογίας της ΔΟΕ ανακοίνωσε χτες ότι εξετάζει νέες καταγγελίες διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται 30 "αθάνατοι". Η συγκεκριμένη επιτροπή δημιουργήθηκε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για τον τρόπο ανάληψης της Χειμερινής Ολυμπιάδας από το Σολτ Λέικ Σίτι (2002).

Τα ονόματα των 30 μελών της ΔΟΕ προέκυψαν μετά από έρευνες στις οποίες προχώρησαν οι εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, από τις οποίες είχε ζητηθεί να αναφέρουν οποιαδήποτε παρατυπία υπέπεσε στην αντίληψή τους. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Σενεγαλέζος Κέμπα Εμπαγέ, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα. Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για καταγγελίες που αφορούν παραπτώματα δευτερεύουσας σημασίας και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το χρηματισμό "αθανάτων", που συγκλόνισαν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τους τελευταίους μήνες.

"Πράγματι, υπάρχουν κάποια ονόματα, τα οποία μας παρέδωσαν διάφορες εθνικές επιτροπές Ολυμπιακών Αγώνων, κατόπιν δικού μας αιτήματος. Είναι περίπου 30, όμως στις περισσότερες από αυτές δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για σοβαρά παραπτώματα", δήλωσε ο Εμπαγέ. Αυτό άραγε αλλάζει την ουσία;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ