Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Προαγγελία διάλυσης

Για τους "κραδασμούς" από την κυβερνητική πολιτική, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, στο συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ

Για "κραδασμούς" που θα προκαλέσει στους εργαζόμενους η κυβερνητική πολιτική για την κοινωνική ασφάλιση, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν... "το βάθος των αλλαγών", οι οποίες είναι απαραίτητες λόγω ΟΝΕ,μίλησε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,προϊδεάζοντας για το σάρωμα που ετοιμάζεται, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του 16ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Παράλληλα, η ΠΟΠΟΚΠ απέσπασε τα "ειλικρινή συγχαρητήρια" του υπουργού για τη "στάση ευθύνης", στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, κάτι που είναι επόμενο καθώς η πλειοψηφία της προσπερνάει το αίτημα για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, θεωρεί θετικό τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο και τάσσεται υπέρ του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, το 60,4% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη μέχρι 130 χιλ. δρχ. (χωρίς το ΕΚΑΣ), το 17,4% μέχρι 100 χιλ. δρχ., το 12,3% μέχρι 200 χιλ. δρχ. και το 9,9% μεγαλύτερες. Από τα στοιχεία αυτά εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ,αλλιώς θα ήταν χειρότερα τα ποσοστά!

Από το ΚΚΕ, χαιρέτισε ο Μ. Αγκαβανάκης,τονίζοντας αρχικά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν τις αιτίες του πολέμου και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους. Κάλεσε επίσης σε ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς για να κερδηθούν οι κατακτήσεις που χάθηκαν με τον "κοινωνικό διάλογο" και επισήμανε ότι σήμερα προέχει η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρεί δειλά στις αλλαγές, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τολμηρά.Ο Χ. Τριανταφυλλόπουλος,από την "Αγωνιστική Συνεργασία",τόνισε ότι δεν μπορεί σήμερα να συνεχίσουν να ισχύουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και δεν μπορεί να γίνει κανένας διάλογος, χωρίς τους ίδιους τους ασφαλισμένους. Παράλληλα κατέκρινε τη θέση της ΠΟΠΟΚΠ για τον "κοινωνικό διάλογο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ