Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

Γεμάτη θράσος, προκλητικότητα ποζάρει η αφίσα που κυκλοφόρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας τον "αν-ελέητο" κ. Σημίτη να μας βεβαιώνει πως "πετύχαμε πολλά μαζί, μπορούμε περισσότερα".

Ε... όχι, κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν πετύχαμε τίποτα μαζί. Μόνοι σας τα κάνατε όλα. Μόνοι σας έχετε τις ευθύνες, μεγάλες και ιστορικές. Εσείς και η τάξη σας. Οι βιομήχανοι, οι μεγαλοαστοί, οι τραπεζίτες. Και πίσω σας οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ, οι αντιδραστικές ψευτοσοσιαλιστικές και δεξιές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μαζί με τη βοήθεια που σας πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ και ο ΣΥΝ.

Μην προσπαθείτε, λοιπόν, με τέτοια άθλια και απατηλά συνθήματα να τα φορτώσετε σε εμάς, τους υπόλοιπους, στον εργαζόμενο, στον αγρότη, στον μικροεπαγγελματία, στον συνταξιούχο, στον άνεργο, στη στρατευμένη και μη νεολαία. Μην προσπαθείτε να μας κάνετε συνυπεύθυνους, συνένοχους και συμμέτοχους στις αντιδραστικές, απάνθρωπες, εγκληματικές ενέργειές σας.

*****

Κ. Σημίτη, κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι του ΠΑΣΟΚ:

  • Δε μετατρέψαμε μαζί την Ελλάδα στη φτωχότερη χώρα της δικής σας ΕΕ. Εσείς το καταφέρατε.
  • Δεν ξεπουλάμε και διαλύουμε μαζί το πλουτοπαραγωγικό δυναμικό της χώρας, τον ΟΤΕ, τις Τράπεζες, την ΟΑ, τη ΛΑΡΚΟ, τη ΣΟΦΤΕΞ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΑΒ, τον ΕΟΤ, τα ΛΙΜΑΝΙΑ κλπ., κλπ.. Μόνοι σας το "πετύχατε".
  • Δε δημιουργήσαμε μαζί τις εκτεταμένες περιοχές της φτώχειας και της μαζικής ανεργίας, το Λαύριο, την Εύβοια, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, τον Εβρο κ. α. Είναι δικό σας έργο αποκλειστικά.
  • Δεν αναγκάσαμε μαζί τους αγρότες να βγαίνουν κάθε τόσο στους δρόμους, για να σώσουν την αγροτική παραγωγή της χώρας. Εσείς είσαστε μόνοι υπεύθυνοι γι' αυτό.
  • Δεν προωθήσαμε μαζί την αντιδραστική μεταρρύθμιση στην Παιδεία, που ξεσήκωσε τη νεολαία σε μεγάλους αγώνες. Ηταν κι αυτό δική σας "επιτυχία".
  • Δε φτιάξαμε μαζί το νομοθετικό τερατούργημα για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε μαζί μεθοδεύουμε την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. Δικές σας επιλογές είναι αυτές.
  • Δε συναποφασίσαμε το Σύμφωνο Σταθερότητας, ούτε ψηφίσαμε μαζί τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, που προοιωνίζονται την ατέλειωτη λιτότητα για τους εργαζόμενους και τη συνεχή ευφορία κερδών για την πλουτοκρατία. Δικές σας πολιτικές πράξεις ήταν. Δικές σας και των συνεταίρων σας.
  • Δεν είπαμε μαζί το "ευχαριστώ" στους Αμερικανούς για τα Ιμια. Μόνοι σας το ξεστομίσατε, εσείς.
  • Δεν υπογράψαμε μαζί το σύμφωνο της Μαδρίτης, που παραδίδει το Αιγαίο στους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και θέτει υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μόνοι σας το υπογράψατε.
  • Δεν παραδώσαμε μαζί τον Οτσαλάν στο αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας. Εσείς, με τη δική σας εντολή, τον παραδώσατε.
  • Δε συμφωνήσαμε και δεν υπογράψαμε μαζί την έναρξη του πολέμου, που, εσείς, μαζί με τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους όμοιούς σας, το ΝΑΤΟ, κηρύξατε ενάντια σε ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος, τη Νέα Γιουγκοσλαβία, παραβιάζοντας τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Εσείς, αποκλειστικά εσείς, με απόλυτη ευθύνη και δουλικότητα το πράξατε.
  • Δε βοηθάμε και στηρίζουμε μαζί το έγκλημα που γίνεται στη Γιουγκοσλαβία, σε βάρος ενός φιλικού, γείτονα λαού, σε βάρος της περιουσίας του και της ζωής του. Εσείς το κάνετε μόνοι σας.
  • Δε βάψαμε και τα δικά μας χέρια στο αίμα των αθώων θυμάτων του γιουγκοσλαβικού λαού που οι ΝΑΤΟικοί δολοφονούν κάθε μέρα. Μόνο τα δικά σας χέρια είναι βαμμένα.
  • Δε σκύβουμε μαζί το σβέρκο, τη μέση, δεν προσκυνάμε μαζί τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Εσείς μόνο υποκύπτετε.
  • Δε στέλνουμε μαζί ελληνικό στρατό, έλληνες ναύτες, να συμμετέχουν στο έγκλημα που διαπράττετε εσείς στα Βαλκάνια. Εσείς μόνο δίνετε τέτοιες εντολές.
  • Δε "γιορτάσαμε" τα βρωμερά πενηντάχρονα του ΝΑΤΟ μαζί με τον Κλίντον, τον Σολάνα, τον Μπλερ, τον Σρέντερ, τον Ντ' Αλέμα, τον Ζοσπέν, τον Αθνάρ κλπ. Μόνοι σας εσείς είσασταν εκεί, παρέα στη δολοφονική αυτή μαφία.
  • Δε συμφωνούμε μαζί στη μετατροπή του ΝΑΤΟ στον παγκόσμιο στρατιωτικό βραχίονα μιας διεθνούς στυγνής δικτατορίας, όπως την συναποφασίσατε μαζί με τον Κλίντον, την Ολμπράιτ και τους άλλους "εντιμότατους φίλους σας" στην ΕΕ, που θα τρομοκρατεί λαούς, χώρες, που θα λύνει και θα δένει κατά τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων, του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

****

Μόνοι σας, εσείς, η κεντρο-"αριστερά" και η κεντρο- "δεξιά", έχετε τέτοια απάνθρωπα οράματα.

Κι αν ψάχνετε ακόμη για συνυπεύθυνους ώστε "να πετύχετε περισσότερα" να είστε βέβαιοι πως και πάλι μόνοι σας θα είστε. Μόνοι σας, θλιβεροί, μοιραίοι μα και επικίνδυνοι.

Μέχρις ότου αυτός ο λαός, που καθημερινά αποδείχνει πως ούτε θέλει, ούτε γίνεται συνένοχός σας, απαλλαγεί οριστικά από "ηγέτες" και "ηγεσίες" του δικού σας μίζερου επιπέδου.

Μιά πρώτη απάντηση μπορεί να σας δόσει αξιοποιώντας την ψήφο του στις Ευρωεκλογές του Ιούνη.

Τάσος ΚΛΑΔΗΣ

Τις ευθύνες σας κ. πρωθυπουργέ μην προσπαθείτε με άθλια και απατηλά συνθήματα να τις φορτώσετε στον εργαζόμενο, στον αγρότη, στον μικροεπαγγελματία, στον συνταξιούχο, στον άνεργο, στη νεολαία, να μας κάνετε συνυπεύθυνους, συνενόχους και συμμέτοχους στις αντιδραστικές, απάνθρωπες, εγκληματικές ενέργειές σας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ