Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες

Ξεκίνησαν, ήδη, σε όλη την Ελλάδα και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες,που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό και ζωγραφική.Οι αγώνες οργανώνονται από το υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.Οι Αγώνες οργανώνονται πρώτα σε περιφερειακό επίπεδο, σε έντεκα συνολικά περιφέρειες της χώρας: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ηπειρος - Ιόνια Νησιά, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αιγαίο. Τα πρώτα βραβεία των Περιφερειακών Αγώνων συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το πρώτο 15ήμερο του Μάη.

Οι Περιφερειακοί Αγώνες της Αττικής, όπως και σε όλες τις περιφέρειες, αρχίζουν με το χορό (παραδοσιακό, κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό) και τη μουσική (παραδοσιακή, κλασική, έντεχνη, βυζαντινή). Οι Αγώνες Χορού πραγματοποιούνται στο θέατρο "Ορφέας" (πρώην Χατζηχρήστου), και οι Αγώνες Μουσικής στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (πλατεία Αέρηδων, Πλάκα). Οι Αγώνες Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονου Θεάτρου Αττικής θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απρίλη. Οι Αγώνες Ζωγραφικής θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο, αύριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μ.μ. Συμμετέχουν 1.300 μαθητές.

Η απονομή βραβείων των Αγώνων Αττικής για το χορό και τη μουσική θα γίνει στις 3 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Η απονομή θα γίνει από τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ