Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το σύνδρομο της αλήθειας

Τότε, πριν από είκοσι χρόνια, η Τζέιν Φόντα ήταν ακόμη το "άτακτο κορίτσι" της Αμερικής. Η Τζέιν που υπερασπιζόταν την ειρήνη, την οικολογία, τον έρωτα, τη δικαιοσύνη, τη σωστή διατροφή και την αεροβική. Τα χρόνια πέρασαν και η Τζέιν... ησύχασε, "ηρέμησε" και εντάχτηκε στο σύστημα. Κάτι παραπάνω θα λέγαμε, αφού παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη του αδίστακτου CCN. Ομως τότε ακόμα ήταν επαναστατημένη και διάλεγε τους ρόλους της. Η ταινία του Τζέιμς Μπρίτζεζ "Το σύνδρομο της Κίνας",που θα δούμε απόψε από το MEGA στη 01.00 είναι ένα ψυχολογικό, οικολογικό, πολιτικό θρίλερ, που δείχνει να πιστεύει στη θαυματουργή δύναμη της δημοσιογραφικής αλήθειας. Μια τηλεοπτική συντάκτρια και ένας κάμεραμαν γίνονται άθελά τους μάρτυρες ενός ατυχήματος σε πυρηνικό εργοστάσιο. Οπως θα εικάζετε, οι υπεύθυνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να συγκαλύψουν την αλήθεια, εκτός από έναν και μοναδικό πυρηνικό φυσικό που εργάζεται εκεί και που γνωρίζει καλά τις συνέπειες. Είναι δυνατόν τρεις άνθρωποι να σταματήσουν, αλλά και να αποκαλύψουν το κακό; Θα δούμε. Με τους: Τζέιν Φόντα, Τζακ Λέμον, Μάικλ Ντάγκλας.

Από την ΕΤ-3 στις 22.00 "Φαϊ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό" του Ανγκ Λι. Κάθε Κυριακή βράδυ, ο κύριος Τσου, χήρος εδώ και χρόνια, βάζει όλη τη μαγειρική του τέχνη για να ετοιμάσει το εθιμοτυπικό οικογενειακό δείπνο, στο οποίο πρέπει να παραβρίσκονται και οι τρεις κόρες του. Μια συγκινητική, τρυφερή ιστορία, με πικρό χιούμορ, που ασχολείται με το αιώνιο θέμα της σχέσης των γονιών με τα παιδιά, αλλά και των δυο φύλων. Με τον Σίχουνγκ Λουνγκ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Η τελευταία των ωραίων" του Τζορτζ Σάφερ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Σκοτ Φίτζεραλντ γράφει ένα μυθιστόρημα με κεντρική ηρωίδα την ίδια του τη γυναίκα, τη Ζέλντα, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το ταξίδι του στην Ευρώπη. Τη γοητευτική ανδρική φιγούρα της λογοτεχνίας ενσαρκώνει ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ