Κυριακή 25 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δυνατή ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ

Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα βρισκόταν πάντα στο στόχαστρο όλων εκείνων που δε θέλουν εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής τους. Σήμερα, με την επίθεση που δέχεται η δημόσια δωρεάν Παιδεία και η ζωή των νέων γενικότερα, κάνουν επιτακτική την ανάγκη των αλλαγής των συσχετισμών.

"Το ζήτημα ΕΦΕΕ έχει μετατραπεί σε καρικατούρα. Το σημερινό ΚΣ της ΕΦΕΕ δεν εκφράζει τους συσχετισμούς που σήμερα υπάρχουν στο φοιτητικό κίνημα, αλλά αυτούς που υπήρχαν πριν τέσσερα χρόνια. Ξεθάβουν το ΚΣ της ΕΦΕΕ και αυτοορίζονται όλοι μέλη του και το αξιοποιούν για να περάσουν τη λογική τους", τονίζει ο Κύριλλος Παπασταύρου. "Εμείς λέμε ότι αυτό δε θα τραβήξει πολύ. Υπερασπίζουμε το ενιαίο των συλλόγων, την ύπαρξη ΕΦΕΕ, αλλά δε θα βαφτίζουμε τα μαζέματα των παρατάξεων ΚΣ της ΕΦΕΕ. Λέμε ότι είναι στα χέρια των φοιτητών να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Η ΕΦΕΕ μπορεί να ξαναγεννηθεί, να ξαναπάρει το πραγματικό της περιεχόμενο με πρώτο ζήτημα την αλλαγή των συσχετισμών στο φοιτητικό κίνημα. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αποκατασταθεί και η ΕΦΕΕ παίζοντας ένα ρόλο που θα έπρεπε, συντονίζοντας τους αγώνες και τη δράση του φοιτητικού κινήματος. Πάντως το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βρει κι άλλες μορφές συντονισμού".

Ο Κώστας Παπαδάκης συμπληρώνει: "Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετικοί σε ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ. Κάποια βήματα έγιναν στα ΤΕΙ με το Συντονιστικό που στρίμωξε, ενόχλησε, πείραξε πολλούς, γιατί τάραξε τα βαλτώδη νερά και έδειξε ένα δρόμο αγώνων, ήταν κομμάτι και μέρος των ίδιων των σπουδαστών που καταδίκασαν με τις γενικές τους συνελεύσεις τη συγκεκριμένη πολιτική. Ηταν ο δείκτης ότι δεν είναι μακριά η μέρα που οι συγκεκριμένες παρατάξεις θα μπουν στη γωνία όχι γιατί γενικά οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν αλλά γιατί οι ίδιοι οι φοιτητές δίνουν το μήνυμα. Οι φοιτητές έχουν όπλα τον αγώνα τους, τις ΠΚΣ, το σωστό προσανατολισμό που μπορούν να έχουν στους αγώνες που έρχονται".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ