Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν την επίθεση

Την οργή και την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία εκφράζουν με ανακοινώσεις τους πολλοί φορείς και οργανώσεις απ' όλη την Ελλάδα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Με οργή και αγανάκτηση οι Ελληνες σιδηροδρομικοί εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την εγκληματική ενέργεια των ΝΑΤΟικών δυνάμεων εναντίον του επιβατικού τρένου που μετέφερε αθώους, άμαχους πολίτες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ενώνει τη φωνή των σιδηροδρομικών με τη φωνή των λαών που ζητούν το σταμάτημα του παρανοϊκού πολέμου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Γιουγκοσλάβους σιδηροδρομικούς στις δύσκολες στιγμές που περνάνε και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για το σταμάτημα των βομβαρδισμών, την επικράτηση της ειρήνης με τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Γιουγκοσλαβίας".

  • Σε ψήφισμά του, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αγ. Βαρβάρας σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι "αυτή η τρομοκρατική - γκανγκστερική επίθεση αποδεικνύει ότι για το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό - καπιταλιστικό σύστημα υπάρχει ένας και μόνο νόμος: ο νόμος της βίας, διά της οποίας επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Ολα τα υπόλοιπα περί δημοκρατικών δικαιωμάτων και Διεθνούς Δικαίου είναι προσχήματα που μόνο αυτοί οι κυνικοί ληστές και δολοφόνοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν". Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στο ΝΑΤΟ και να αναστείλει τη λειτουργία των ξένων βάσεων.
  • Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων - Συνδικαλιστών Βόλου χαιρετίζει "τις αντιδράσεις των εργατοϋπαλλήλων της περιοχής μας, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο γιουγκοσλαβικό λαό και καταδικάζουμε το στυγερό έγκλημα, που πραγματοποιούν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των βαλκανικών λαών, και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει γη και θάλασσα στους "νεοβάρβαρους" της "νέας τάξης πραγμάτων"".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ